Zima v Praze: Romantická, slavnostní, prostě krásná!

Zima v Praze: Romantická, slavnostní, prostě krásná! 

A už je to opět tady: Každoročně se v zimních měsících Praha ocitá pod silnou sněhovou peřinou. Žádný důvod ke smutku, není proč zůstávat doma!  Tak slavnostní, romanickou a klidnou atmosféru najdete v metropoli totiž jen v těchto bílých dnech. Ukážeme vám romantiku Starého Města a Malé Strany ozářených vánočními světly. Nechte se unést linoucí se vůni svařáku, pečených kaštanů a jehličí ze stromů. Pojďte se námi – na zimní procházku Prahou!

Vydáme se na Petřín, který především v jarních měsících láká milence a turisty, kteří si užívají sluníčka a kvetoucích stromů. Petřín má však cosi do sebe i v chladné zimě, bílou atmosféru zasněženého kopce ocení především věční romantici

A samozřejmě pěšky, výšlapem na vrchol se určitě zahřejete! A komu by byla přeci jen velká zima nebo se mu prostě nechce, ten se dopraví nahoru za pár minut lanovkou. Jen pár sekund vzdálenou od tramvajové zastávky Újezd (tram 12, 22, 23, 6, 9).

Na zimní Petřín

Pokud je jasné počasí, zajděte na Petříně určitě do místní Štefánikovy hvězdárny (nalevo od lanovky) – předvánoční kometu asi neuvidíte, ale zato vám milý personál nastaví dalekohledy a ještě vám posytne bohatý výklad, a to dokonce i v angličtině! Ve hvězdárně mají i interaktivní výstavu o Hubbleově teleskopu a mnoho dalších zajímavostí.

Když se raději než do vesmíru díváte na zem, vydejte se na druhou stranu a vyšplhejte na Petřínskou rozhlednu. Z téhle přesné zmenšeniny pařížské eifelovky je jeden z nejkrásnějších výhledů na Prahu!

Věděli jste, že Petřínská rozhledna je technicky vzato vyšší než Eifellova věž? Tím že stojí na kopci je totiž ve vyšší nadmořské výšce než dominanta Paříže.

Tip redakce: Pokud vás více než výhledy baví trocha adrenalinu v krvi, vezměte si s sebou sáňky – Petřín je nejlepší místo na sáňkování v Praze. A pokud kolem vás prosviští lyžař nebo snowboardista, nedivte se, nadšenci si chodí užít sníh v Praze právě sem!

Ještě více tipů na zimní procházky najdete ZDE!

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!