Kvelertak se vrací do České republiky. V Praze vystoupí s Metallicou, v Brně láká na samostatný koncert

Kvelertak se vrací do České republiky. V Praze vystoupí s Metallicou, v Brně láká na samostatný koncert  

Hard rocková kapela Kvelertak se vrací do České republiky. Tentokrát se jí dočkají návštěvníci brněnské Flédy, kam norská formace zavítá 3. dubna, i fanoušci na pražském koncertu legendární Metallici.

V rámci turné k poslední desce Nattesferd, kterou vydali Kvelertak v roce 2016 jako svou v pořadí třetí studiovou nahrávku, dorazí do České republiky představit svůj vlastní žánr black’n’roll. Kapela působící na hudební scéně již od roku 2007 vystupovala během své kariéry vedle takových hvězd, jako jsou Foo Fighters, Slayer, Mastodon či Metallica.

A právě díky legendární Metallice dorazí Kvelertak opět do České republiky. Nejprve totiž vystoupí 2. dubna jako předskokané na jejím pražském koncertu v O2 areně. Poté se přesunou na svůj vlastní koncert do Brna, kde zahrají 3. dubna ve Flédě. S sebou dovezou severskou skupinu SIBIIR, která odstartovala svou hudební kariéru v roce 2014 v Oslu. 

“Kvelertak jsou díky své originální žánrové fúzi rock’n'rollu a temné metalové hudby právem jednou z nejoceňovanějších tvrdých kapel současnosti,” láká na koncert dramaturgyně klubu Fléda Marie Butula Cichá, “potemnělá energie jejich black’n'rollu ve spojení s živelnou vikingskou energií dělá z jejich koncertů strhující zážitek.” 

Kapela vydala svou první studiovou desku v roce 2010. Druhá nahrávka následovala o tři roky později. Doposud poslední desku Nattesferd nahrávali ve svém domovském Norsku. “Své poslední album jsme nahrávali živě, celá kapela v jednom pokoji, jako staré nahrávky od Kiss. Díky tomu zní přirozeněji,” uvedl pro server Rock ur Life zpěvák Erlend Hjelvik, “vzalo nám to všem mnohem více času. Kluci přicházeli do studia s jednotlivými kytarovými riffy a tvrdě se makalo, dokud nebylo hotovo.” 

Vstupenky na brněnský koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 350 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!