Rag’n’Bone Man v Praze kompenzoval slabý rozjezd působivým závěrem

Rag’n’Bone Man v Praze kompenzoval slabý rozjezd působivým závěrem 70%

Forum Karlín hlásilo v pátek 2. března vyprodáno. V Praze totiž ten večer vystupoval vůbec poprvé anglický hudebník Rory Graham alias Rag’n'Bone Man. Charismatický zpěvák jen pár dní předtím předvedl výbornou show na Brit Awards, z nichž si odnesl prestižní ocenění za britský singl roku.

Očekávání ve Foru Karlín bylo tudíž páteční večer skutečně veliké. Začátek koncertu se však příliš nepovedl. Rag’n'Bone Man zaplnil pódium kromě své maličkosti i kapelou, v níž nechyběly ani dechy. Zpočátku se ale zdálo, jako kdyby společně hudebníci hledali souhru a vyváženost. Během prvních písní Wolves a Ego se Roryho skutečně výjimečný hlas topil v přeřvané hudbě, slyšet bylo jen vokalistku a hvězda večera hrála spíše druhé housle.  

Konec konců, i Rory Graham je je jen člověk, jak zpívá v jednom ze svých největších hitů. A tudíž se ani jemu problémy se zvukem nevyhnuly. Naštěstí už při dalším songu Your Way or the Rope byl Rag’n’Boneův hlas krásně slyšet, v celé své síle a návštěvníci si tak konečně mohli naplno vychutnat jeho neobyčejnou barvu. Nyní již nebylo pochyb o tom, kdo hraje na pódiu prim.

Rag’n’Bone Man vydal své debutové album teprve v roce 2016. Dá se tedy říci, že se jedná o poměrně doposud nenaposlouchaného zpěváka, byť se v hudební branži pohybuje samozřejmě daleko delší dobu. A právě nedostatek hitů a někdy i podobný rytmus a melodie určitých písní způsobovaly během první poloviny lehkou rozpačitost. Návštěvníci se příliš nechytali, kromě lehkého pohupování se v publiku žádné větší nadšení neobjevovalo. 

Zbytek, naštěstí ta delší část koncertu, však přinesl úplně něco jiného. Rag’n'Bone Man střídal hit za hitem, představoval neobvyklé aranže u slavné skladby Human a neméně populární song Skin zazpíval jen v doprovodu kláves, což nechalo vyniknout jeho silnému hlasu a stalo se vrcholem celého pátečního koncertu. Písně Grace, As You Are či Run with the Beast také dokázaly dostat publikum do nálady.  

Rory Graham se s nadšenými návštěvníky rozloučil a capella verzí písně Don’t Set the World on Fire. Po dlouhém naléhání stovek tleskajících nadšenců se však nakonec ještě vrátil na pódium, aby se společně se svou kapelou s Prahou rozloučil závěrečnými Bitter End a Hell Yeah. Pak už jen tradiční mávání do publika a premiérový pražský koncert měl anglický zpěvák za sebou.  

V celkovém pohledu se tedy nedá říci, že by byl koncert špatný. Spíš naopak. Jakmile se dostal Rag’n’Bone Man do tempa, už nebyl k zastavení. Kromě své nezpochybnitelné hudebnosti předváděl i sympatickou povahu. To během promlouvání s diváky, kdy kromě představování písní utrousil i několik vtípků a za povzbuzování děkoval návštěvníkům z celého srdce. Tak snad se ho v České republice zase brzy dočkáme!

Foto: Facebook.com

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!