Nový muzikál Královna Kapeska láká na největší zloducha v dějinách civilizace

Nový muzikál Královna Kapeska láká na největší zloducha v dějinách civilizace  

Pohádky nejsou jen o princeznách a dobrých vílách. Nepostradatelnou postavou je vždy pořádný zloduch, který nebude chybět ani v chystaném muzikálu Kapeska, jenž se publiku premiérově představí ve středu 7. března.

Největším zloduchem bude v novém muzikálu Král temných sil Kates, jehož cílem není nic jiného, než ovládnout celý svět a zničit Královnu přírodních sil Kapesku. “Je třeba nastolit pořádek a řád - Peklo musí vládnout světu napořád,” říká sám Kates, kterého v muzikálu ztvární Ernesto Čekan v alternaci s Peterem Strenáčikem

“Kates je opravdu krásná role. Chtěl bych ji hrát tak, aby se Katese děti bály, muži smáli a ženy něco mezi tím,” vysvětlil Ernesto Čekan a Peter Strenáčik dodává: “Vlastně poprvé ztvárním záporňáka, nesmrtelného jako peklo samo - samolibého sebehladiče Katese. Nesmírně mne ta role baví - pohybově, hudebně i herecky. Ať už stojím na jevišti nebo z hlediště sleduji svou famózní alternaci Ernesta.” 

Návštěvníci se mohou v novém muzikálu těšit na hodně scén přímo z pekla. V něm si čerti založili unikátní rockovou kapelu, v níž s nimi zpívá dokonce čarodějnice. Kates mezitím kuje pikle ve své vlastní laboratoři. I tak se stále jedná o pohádku a ne hororový příběh. “Jak se na správnou pohádku sluší, bude konec dobrý, i když osud světa i Královny Kapesky bude opravdu viset na vlásku,” dodává tvůrčí tým. 

Muzikál Královna Kapeska, který volně navazuje na oblíbenou Kapku medu pro Verunku, odstartuje v Divadle Hybernia ve středu 7. března. Hudbu složil Tomáš Beran, texty má na svědomí Kristýna Pixová a režie se ujal Juraj Čiernik. V dalších rolích vystoupí Martina Pártlová, Gabriela Partyšová, Anna Julie Slováčková, David Gránský či Jiří Zonyga.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!