Divadelní festival Bazaar bude hledat společný hlas. Odstartuje ho polské představení

Divadelní festival Bazaar bude hledat společný hlas. Odstartuje ho polské představení  

Divadelní a taneční festival Bazaar odstartuje 16. března a nabídne třídenní program. Ten zahájí inscenace One Gesture polského Nowého Teatru.

V rámci festivalu uvede inscenaci One Gesture divadlo Ponec. Následně se Bazaar přesune také do divadla Alfred ve dvoře a Studia Alta. Tématem letošního ročníku je hledání společného hlasu. A do jeho konceptu tak výborně zapadne i mezinárodně oceňovaná inscenace o lidské komunikaci režiséra Wojteka Ziemilského One Gesture. 

“Jazyk, který používám, se zdá naprosto neschopný zachytit znakovou řeč a svět neslyšících obecně,” říká hře Ziemilski, “na začátku jsme se mimo jiné zabývali Wittgensteinovým citátem ‘Limity mého jazyka znamenají hranice mého světa’. A pak jsme se sami sebe ptali: Jestliže je náš mluvený jazyk jedinou realitou, ke které máme přístup, nemohou nás neslyšící naučit něco zcela nového? Na jejich způsobu komunikace je něco obecně platného, ale zároveň naprosto výjimečného.” 

A proč si organizátoři festivalu vybrali právě téma společného hlasu? “Aby mohlo dojít ve společnosti k nějaké změně, musí být její jednotlivé části schopné formulovat, o co jim jde. Musí se pokusit najít společnou řeč, způsob, jak svá témata lépe komunikovat dál,” vysvětluje šéfdramaturg festivalu Ewan McLaren. 

Festivalový pas i vstupenky na jednotlivá představení jsou již nyní k zakoupení v internetovém předprodeji na webech jednotlivých divadel. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Alfred ve dvoře nabízí i další akce

Místo konání: Alfred ve dvoře

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!