Plzeň se chystá na 4. ročník festivalu světla Blik Blik

Plzeň se chystá na 4. ročník festivalu světla Blik Blik  

Jedna z nejoblíbenějších akcí závěru zimy se již počtvrté vrací do Plzně. Západočeskou metropoli opět ozáří festival světla Blik Blik, který symbolicky připomene oslavy 100. výročí od založení Československa.

Umělecké světelné instalace, objekty i velkoplošné projekce budou v Plzni k vidění po dva večery 16. a 17. března. Rozmístěny budou na trase od městské čtvrti Slovany po DEPO2015. Připraven bude i videomapping na budově gymnázia na Mikulášském náměstí i animace věnovaná vývoji státního znaku či pocta prvnímu československému prezidentovi promítaná do vodní mlhy. Vůbec největší instalace s projekcí bude umístěna právě v Autobusové hale DEPO2015.  

“Pro letošní ročník připravujeme šestnáct instalací. Jsem velmi rád, že se nám daří spolupracovat s renomovanými špičkovými umělci, například s 3dsense na hlavní instalaci festivalu v DEPO2015, ale také se začínajícími výtvarníky,” vysvětluje Jiří Sulženko, programový ředitel společnosti Plzeň 2015, která festival připravuje již od jeho prvního ročníku. “Nelehký úkol vytvořit dvě festivalová stanoviště na sebe letos vzali studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU,” dodává. 

Návštěvníci si budou moci zahrát obří Člověče, nezlob se. Tři instalace umístí organizátoři i přímo do areálu Plzeňského Prazdroje. Většina stanovišť festivalu je návštěvníkům navíc přístupná zcela zdarma. Zpoplatněny budou jen čtyři interiérové instalace - konkrétně ta v kostele Panny Marie Růžencové, v Papírně a dvě v prostorách DEPO2015. Na všechny čtyři platí jedna vstupenka za 50 korun. Děti mají vstup zdarma na celý festival. 

Festival Blik Blik se stane první velkou akcí projektu Plzeň 2018. Ta nese podtitul Kde domov můj a celý tento rok připomíná sté výročí vzniku Československa.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!