Slovenská Pohoda představuje další interprety. Do Trenčína dorazí Jessie Ware, Sophie či Kronos Quartet

Slovenská Pohoda představuje další interprety. Do Trenčína dorazí Jessie Ware, Sophie či Kronos Quartet 

Oblíbený slovenský festival Pohoda posílil line-up o další jména. Návštěvníci se mohou nově těšit na Jessie Ware, producentku Sophii či Kronos Quartet. Letošní 22. ročník Pohody se uskuteční 5. - 7. července na trenčínském letišti.

Mezi nově oznámenými hudebníky, kteří doplní již tak nabitý line-up, patří například zpěvačka Jessie Ware. Zpěvaččin kvalitní mix soulu, R&B a elektroniky ji vynesl nominace na Mercury Prize, Mobo Awards či Brit Awards včetně letošní nominace v kategorii nejlepší britská zpěvačka. Za svou hudební kariéru stihla vydat 3 studiová alba, z nichž každé se umístilo v TOP 10 britského žebříčku. Na kontě má také několik spoluprací, například s Florence and the Machine, Disclosure či Edem Sheeranem.

Další hudební posilou letošního ročníku slovenského festivalu se stane britská producentka žijící v Los Angeles Sophie, která je v současnosti jednou z nejžádanějších producentek elektronické taneční hudby. Produkovala písně pro hvězdy jako Madona, Vincent Staples, MØ, Nicki Minaj nebo Charli XCX. The Washington Post, Resident Advisor, Complex a Pitchfork zařadili mezi nejlepší singly roku 2014.

Posledním nově oznámeným interpretem na červencové Pohodě se stalo americké smyčcové kvarteto Kronos Quartet, které spolupracovalo například s Davidem Bowiem, Björk a Paule McCartneym, ale i se současnými skladateli vážné hudby, jako jsou Terry Riley, Arvo Pärt, Philip Glass, John Adams, Henryk Górecki nebo Steve Reich. Kronos Quartet obohatil svou hudbou také několik filmů – namátkou například Rekviem za sen, Fontána či Velká nádhera.

Jessie Ware, Sophie a Kronos Quartet na letošním ročníku Festivalu Pohoda, který se uskuteční na trenčínském letišti 5. – 7. července, doplní již dříve ohlášená jména jako The Chemical Brothers, Jamie Cullum, St. Vincent, Ziggy Marley, Glass Animals, SOJA, Danny Brown, Rodriguez, Aurora, Little Dragon, Blossoms, Fink, Calexico, El Gusto, Knower, La Femme, Charlie Winston, Scouting for Girls, Helena Hauff a mnoho dalších.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!