Nejen saké a kimono. Japan Folk Festival nabídne hlubší vhled do kultury i kuchyně Země vycházejícího slunce

Nejen saké a kimono. Japan Folk Festival nabídne hlubší vhled do kultury i kuchyně Země vycházejícího slunce 

Festival japonského lidového umění přiveze o víkendu mezi 3. a 4. březnem do Národního domu na Vinohradech v Praze amatérské i profesionální umělce, kteří zájemcům ukážou více, než co si lidé pod pojmem „japonská kultura“ obvykle vybaví.

V rámci Japan Folk Festivalu (JFF) budou mít návštěvníci během workshopů a ochutnávek možnost ochutnat sezónní čiraši suši nebo rýžovou specialitu takikomi gohan, vyzkoušet si přípravu čaje nebo poznat etiketu odívání do kimona. Zkusí si také výrobu japonského cukroví, umění kaligrafie, výrobu tradičních panenek i další tamější zvyklosti.

V sobotu se zájemci seznámí s manzai – japonským stylem stand-up comedy a také s komickou divadelní formou kjógen. Poslechnou si i tradiční japonskou hudbu, kterou hudebníci zahrají na strunný nástroj koto, drnkací loutnu šamisen či bambusovou flétnu šakuhači. Večer bude patřit lidovým tancům, vystoupení gejš a koncertu japonských melodií.

Tradiční tance a představení japonských hudebních nástrojů bude pokračovat i v neděli. Během hlavního večerního programu se na pódiu objeví orchestr Japonské školy v Praze se sborovými zpěváky, zazní japonské skladby v provedení zdejších i evropských nástrojů a tuzemské Divadlo Kjógen uvede v češtině dvacetiminutovou inscenaci.

Festival můžete tuto sobotu i neděli navštívit vždy mezi 14. a 19. hodinou, vstupné na jeden den činí 100 korun, děti do 15 let a školní skupiny mají volný vstup.

Foto: archiv JFF

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: archiv JFFFoto: archiv JFF
 

Mohlo by se ti líbit...

Národní dům na Vinohradech nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!