Kozy hájící spravedlnost a mrtvoly chytající bronz. Kino Aero otevírá brány otrlým divákům

Kozy hájící spravedlnost a mrtvoly chytající bronz. Kino Aero otevírá brány otrlým divákům 

Začíná čtrnáctý ročník Festivalu otrlého diváka. Sedmnáct braků se zaměří hlavně na říši zvířat, nabídne ale i pokřivenou adaptaci Stephena Kinga.

Kino Aero od 27. února už počtrnácté nabídne festival snímků, který není určený slabým povahám. Hlavním tématem letošního ročníku jsou zvířata, a to ve svých nejrůznějších podobách.

„Exkurze do živočišné říše budou o poznání méně přímočaré a naopak více vyšinuté, nesoudné, absurdní, zábavné i uhrančivé,“ láká obecenstvo do kinosálu dramaturg festivalu Jiří Flígl, podle kterého je filmová fauna jedním z nejčastějších motivů hororových příběhů.

Mezi tipy organizátorů patří například údajná reprezentace všeho divného, nepříjemného a odporného, film Bubák Bubby, sledující osudy podivína na cestě ze zatuchlého vězení. Pomyslný prapor nejzábavnějšího a zároveň nejhoršího filmu všech dob pak nese interaktivní podívaná Ptákodemie: Děs a hrůza. Zážitek z filmu s neskutečně špatnými efekty umocní prostředky na ochranu proti ptačím atakům.

Na své si přijdou také příznivci mistra hororu, spisovatele Stephena Kinga. Festival uvede pokřivenou adaptaci slavného Běžícího muže s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli - komentovaná show slibuje k této klasice Paula Michaela Glasera netradiční přístup . Jako bonusový předfilm ke snímku Mnohočetní maniaci pak Aero promítne krátkometrážní snímek Jsem brána, na který režisér Robin Kašpařík koupil od Kinga práva za symbolický jeden dolar.

Za zmínku stojí i Válka podle Tromy, kterou festival představí s živým mnohohlasným dabingem. A pořádnou dávku představivosti budí také dílo s názvem Velké kozy na Havaji. Odpoví totiž na otázku, co mají společného krásky z časopisů Playboy či Penthouse s akčním thrillerem. Dramaturg Petr Šaroch slibuje "třeskutě schematické dialogy mezi sekvencemi penetrací". V neposlední řadě organizátoři lákají na jakousi trumpovskou verzi Tarantinova Pulp Fiction - černou komedii Chamraď.

Kromě hlavního programu v Praze nabídne Festival otrlého diváka ještě dostaveníčko v brněnské Scale (9. března) a královehradeckém Biu Central (13. dubna).

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Aero

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!