Archeolog pod taktovkou ČNSO. Těleso s mezinárodním ohlasem zahájí projekt Symphonic Cinema Indianou Jonesem

Archeolog pod taktovkou ČNSO. Těleso s mezinárodním ohlasem zahájí projekt Symphonic Cinema Indianou Jonesem 

V Obecním domě se budou velikáni ohánět bičem i taktovkou. Na diváky čeká zahájení mimořádné koncertní série. Český národní symfonický orchestr doprovodí 3. dubna Spielbergovi dobyvatele ztracené archy. A nezůstane jen v Praze.

Trumpetistu a šéfa ČNSO Jana Hasenöhrla těší, že si režisér slavných Čelistí, Jurského parku nebo nadcházejícího blockbusteru Ready player one vybral právě pražský orchestr, který letos slaví 25 let na hudební scéně. Symphonic Cinema zahájí v Obecním domě snímek Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy s hudbou mistra svého oboru Johna Williamse.

S Indym se ale uskupení, které má za sebou spolupráci s Enniem Morriconem, Hansem Zimmerem, Johnem Newtonem Howardem nebo Danny Elfmanem, podívá i do slavné Royal Albert Hall v Británii. Na turné bude ČNSO dirigovat Ben Palmer. Známý archeolog také nebude zdaleka posledním hrdinou, kterého symfonici doprovodí.

"V plánu jsou ještě koncerty s projekcí Spielbergových filmu E.T. a Čelisti, pak příjdou na řadu další snímky, včetně bondovek nebo rodinného filmu Sám doma," upřesnil Hasenöhrl.

Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy je prvním ze čtyř firmů o dobrodruhovi v podání Harrisona Forda. V roce 1981 získal čtyři ceny Oscar a na stejný počet dalších byl nominován.

Český národní symfonický orchestr se filmové hudbě pravidelně věnuje v rámci Hollywood Night. Večera, který je součástí tradičního festivalu Prague Proms. Vstupenky na koncert jsou k dispozici na webu ČNSO.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!