Metaloví Baroness se vrací do České republiky, v červnu vystoupí v Praze

Metaloví Baroness se vrací do České republiky, v červnu vystoupí v Praze 

Americká kapela hrající eklektickou odnož technického heavy metalu, kterou zajímavě kombinují s kytarovou linkou naznačující vliv indie rockových a post-punkových stylů. Že si tuto kombinaci nedokážete moc dobře představit? Tak přijďte 4. června do pražského Lucerna Music Baru.

Baroness se na americké hudební scéně pohybují již patnáct let. Za tu dobu stihli změnit nejen své působiště z Lexingtonu ve Virginii na Savannah v Georgii, ale zasáhlo je i několik personálních změn. Aktuálně tvoří v sestavě John Baizley (kytara a zpěv), Gina Gleason (kytara), Nick Jost (basa) a Sebastian Thomson (bicí).

V období let 2004-2007 Baroness nahráli a vydali hned tři EP s názvy First, Second a A Grey Sight In a Flower Husk, které vytvořili společně s Unpersons. Své první album přivítali v roce 2007. The Red Album, kterému se tak začalo říkat podle barvy jeho obalu, se setkalo s velice pozitivními reakcemi a řada médií jej označila za album roku. O dva roky později se Baroness opět odebrali do studia, aby nahráli druhé album Blue Record. Nahrávku produkoval John Congleton, známý ze spoluprací s The Roots, Explosions in the Sky, Black Mountain či The Polyphonic Spree. Nahrávku kapela podpořila vydatným koncertováním po boku Clutch, Isis, Meshuggah, Janes Addiction, Faith No More, Deftones nebo Mastodon.

Rok 2012 se pro kapelu nesl v duchu nového, v pořadí již třetího alba Yellow & Green, se kterým se poprvé objevili také v České republice. Zatím poslední nahrávka spatřila světlo světa koncem roku 2015 a pod názvem Purple ji Baroness vydali na svém vlastním labelu. Také toto album představili pražským fanouškům, a to v roce 2016. V minulém roce se kapela připravovala na nahrávání páté desky, zda nám ji však letos na pražském koncertě představí, není ještě jasné.

Pražský koncert se uskuteční 4. června v Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji za 590 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!