Zdarma do Cannes? #euFilmContest přichystal druhý ročník lákavé soutěže

Zdarma do Cannes? #euFilmContest přichystal druhý ročník lákavé soutěže  

Již podruhé vyhlásil program Kreativní Evropa celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest. V ní mohou filmoví nadšenci otestovat své znalosti současného evropského filmu a vyhrát cestu na Mezinárodní filmový festival v Cannes.

Při premiérovém ročníku se soutěže zúčastnilo 530 mladých lidí. Celkem se zapojilo 80 škol, kin i knihoven po celé České republice. Jedním z vítězů se stal rovněž student pražské FAMU Alan Sýs. “Loni koncem března mi volalo neznámé belgické číslo, které mi přes mou počáteční nedůvěřivost sdělilo, že pojedu do Cannes,” vzpomíná Sýs, “až pak jsem si vzpomněl, že jsem na internetu vyplňoval filmový kvíz.” 

Letošní ročník soutěže #euFilmContest potrvá do 18. března. Co musíte pro výhru udělat? Stačí odpovědět na 18 otázek týkajících se filmů, jež podpořil program Kreativní Evropa MEDIA. Za každou správnou odpověď získáte jeden bod. Ten můžete dostat rovněž za sledování facebookové stránky Kreativní Evropa MEDIA. Soutěže se mohou zúčastnit soutěžící starší 18 let. 

Kreativní Evropa MEDIA je program Evropské unie, jenž podporuje evropský audiovizuální průmysl. Každý rok podpoří kolem 2 tisíc projektů, mezi nimiž nechybí filmy, TV seriály, videohry, vzdělávací programy, kina i mnoho dalších. V České republice podpořil třeba snímek Bába z ledu nebo Lajka. Podporuje rovněž filmové festivaly, jako jsou Mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě, Anifilm či FEBIOFEST

Mezinárodní filmový festival v Cannes se koná v květnu roku 2018 a pořadatel soutěže hradí výhercům ubytování i cestu. Více informací naleznete na oficiálních stránkách soutěže

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!