Kapela Lucie vydává živé video ze svého výročního turné

Kapela Lucie vydává živé video ze svého výročního turné 

Vyprodaný Eden a třicet tisíc fanoušků – to byly v létě 2016 kulisy k novému live klipu z výročního turné kapely Lucie, která na něm slavila třicet let své existence.

„Koncertní verze Chci zas v tobě spát byla ten večer hodně emotivní. Sám jsem stál na pódiu a když lidé začali zpívat, jako by přehlušili všechno ostatní. Byl to neuvěřitelně silný zážitek, který se nám podařilo zaznamenat,“ vzpomíná režisér klipu Jan Turek, který stojí i za dokumentem o slavné české skupině Lucie: Příběh jedný kapely. „Navíc David byl v neuvěřitelné hlasové formě a my jsme měli na české poměry výpravnou techniku,“ doplňuje Turek. Pražský fotbalový stadion tak snímalo dvacet kamer, pět kameramanů přímo na pódiu, ale i dron. „A to nepočítám další GoPro, která jsme umisťovali i na hudební nástroje,“ zakončuje režisér.

Lucie natočila své nové video ve vyprodaném fotbalovém stadionu Eden, což se do té doby žádné jiné české skupině nepovedlo. Plný stadion se tak podepsal na jedinečné atmosféře snímku. „Na klipu je nejkrásnější, že hlavní roli hraje více jak třicet tisíc našich fanoušků v hledišti. Děkujeme jim za vytvoření skvělé atmosféry. Za mě to patří k největším hudebním zážitkům s Lucií,“ říká klávesista kapely Michal Dvořák. Vyprodaný Eden však není jediný rekord, který si Lucie z českého hudebního prostředí odnáší. Již v roce 2014 vyprodala třikrát po sobě O2 arenu, kam dorazilo dohromady 54 tisíc fanoušků.

Live video z edenského koncertu je prvním letošním darem fanouškům kapely. Již letos na podzim se Lucie vydá také na nové turné i se svou zbrusu novou desku Evolucie.

Foto: Ondřej Pýcha

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!