Rock for People ohlásil nová jména. Do Hradce dorazí The Kooks, Marmozets i Ho99o9

Rock for People ohlásil nová jména. Do Hradce dorazí The Kooks, Marmozets i Ho99o9  

I když to venku vypadá, jako by právě začala zima, léto se pomalu blíží a s ním se kompletuje i program jednoho z největších českých festivalů Rock for People. Ten nedávno představil své nové přírůstky.

Do Hradce Králové zavítá v rámci festivalu Rock for People kromě dosud oznámených interpretů, mezi nimiž nechybí The Prodigy, Skillet, Sugar Man Rodriguez, Beatsteaks, In This Moment či Sick Puppies, také indie rocková senzace posledních let - britská indie rocková kapela The Kooks. Ta minulý rok potěšila české fanoušky koncertem v Malé sportovní hale. A nyní je jasné, že se do České republiky jen po pár měsících opět vrátí. Početnou fanouškovskou základnu tu má, čímž jsou si organizátoři samozřejmě dobře vědomí.  

Spolu s The Kooks dorazí na festival z Velké Británie rovněž kapela Blossoms. Ta působí sice teprve od roku 2013, již nyní má na svém kontě ale nominace na prestižní Brit Awards, Mercury Prize a NME i vystoupení na velkých festivalech jako Coachella, Lollapalooza či Glastonbury. A to z ostrovů stále není vše. Hradecké publikum přivítá rovněž rockovou senzaci britské scény - skupinu Marmozets. Ta měla na festivalu vystoupit již minulý rok. Nečekaně však zrušila celé své evropské turné a tudíž nakonec nedorazila. Nyní to fanouškům přijede vynahradit, a dokonce s novým materiálem. Nedávno totiž vydala svou druhou studiovou desku Knowing What You Know Now

Zklamaní ale nebudou ani fanoušci tvrdších žánrů. I těm totiž organizátoři přihazují nová jména. Do Hradce zamíří hned několik hardcorových kapel v čele se Stick To Your Guns a Stray From The Path. Chybět nebude ale ani progressmetalová kapela z Kanady ONI, která se do širšího povědomí dostala jako předskokan evropského turné skupiny Children of Bodom. Program nabídne také britskou party Basement a Valeras, extravagantní francouzský rapper KillASon i nespoutaní Ho99o9

Samozřejmě chybět nebudou ani reprezentanti české hudební scény. Organizátoři lákají na kapely Gaia Messiah, Vypsanou Fixu, Tři sestry i na slovenskou formaci Horkýže Slíže. Rock for People startuje 4. a potrvá do 6. července.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!