Velkolepé oslavy v Obecním domě přivítají čínský rok zemského psa

Velkolepé oslavy v Obecním domě přivítají čínský rok zemského psa 

Již ve čtvrtek 15. února propuknou v Obecním domě oslavy příchodu nového čínského roku zemského psa. Až do soboty 17. února budou mít návštěvníci možnost zhlédnout pestrou paletu hudebních, akrobatických a tanečních vystoupení čtyřiceti umělců z Asie. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program, na který je vstup zdarma.

Rok zemského psa začíná podle čínského kalendáře 16. února 2018 a končí 4. února 2019. Během tři dny trvajících oslav jeho příchodu se návštěvníci seznámí s čínskou kulturou a tradičními zvyky, které se v Číně dodržují již po celá staletí. K vidění budou pestrá vystoupení čínských umělců a k ochutnání typická čínská jídla.

Hlavní program se uskuteční ve Smetanově síni Obecního domu ve čtvrtek 15. února v 17.00 hodin a 16. a 17. února v 15.00 a 19.00 hodin. Vstupné na vystoupení je 149 korun. "Hosté uvidí v rámci hlavního programu typické čínské hudební žánry, scénické tance, akrobatická představení, ale také ukázky tradičních hudebních nástrojů. Vše předvedou umělci souboru z provincie Jiangsu," popisuje Petr Mrhálek, výkonný viceprezident Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce, která je pořadatelem akce.

Zvyky, umění, řemesla a kulturu Číny přiblíží návštěvníkům také pestrý doprovodný program. Uskuteční se v salóncích v prvním patře Obecního domu a vstup na něj mají všichni návštěvníci zcela zdarma. Připraveny jsou ukázky kaligrafie, tušové malby, čajového obřadu, výroby hřebenů a tradičních lampionů, vonných polštářků či loutek. Návštěvníci si mohou vyzkoušet výuku čínského jazyka, výrobu čínských vystřihovánek, malování na obličej či zhlédnout ukázku bojových umění. Připraveny jsou i ochutnávky tradičních specialit přímo od čínských kuchařů.

Prostory v Obecním domě budou v rámci oslav pro veřejnost přístupné 15. února od 14.00 do 22.00 hodin a 16. a 17. února 2018 od 10.00 do 22.00 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!