8 tipů, jak strávit den svatého Valentýna

8 tipů, jak strávit den svatého Valentýna 

Neseďte na svátek všech zamilovaných doma a vyrazte se svou polovičkou za dobrým jídlem a zábavou. Zamiřte třeba do zoo, na rozhlednu nebo na plavbu lodí nočním městem.

1. Večeře a jízda na bobech

Bobová dráha na pražském Proseku nabízí k zakoupenému valentýnskému menu zlevněné jízdné za 30 korun. Čtyřchodové menu, které zahrnuje grilovanou chobotnici či netradiční cappuccino z celeru, pro pár stojí 840 korun, pětichodové menu s hovězím waguy nebo couvert vás vyjde na 1250 korun. Více zde.

2. Zvýhodněné jízdenky po Evropě

Valentýn nemusí končit jen romantickou večeří při svíčkách. RegioJet nabízí do 14. února 1+1 jízdenku zdarma do více než padesáti destinací a třinácti zemí po Evropě. Vyjeďte si třeba za 390 korun do Berlína, za 299 korun do Vídně nebo za 389 korun do Budapeště. Více zde.

3. Zamilovaná zoo

Oslavte svátek všech zamilovaných v zoo. Brněnská zoologická zahrada bude ve středu otevřena od 9 do 16 hodin a pořádá tři komentovaná krmení o lásce zvířat – u pand červených, ledních medvědů a lemurů kata. Můžete si také zasoutěžit o zážitkový program nebo si pořídit netradiční selfie u srdíčkové stěny. Více zde.

4. Odpočinek v sauně

Relaxace při svíčkách a romantické hudbě vás čeká v pražském Aquacentru Šutka na valentýnských saunových ceremoniálech, na které platí 1+1 vstupenka zdarma. Navíc bude nachystána soutěž o volné vstupy do aquacentra nebo o hru beachvolejbalu zdarma. Více zde.

5. Na rozhlednu s dárky

Výhled na večerní Brno spojený s pozorností – skleničkou sektu, růží a čokoládovou pralinkou si můžete užít na věži Staré radnice v centru moravské metropole. Páry, které se na věži vyfotí, se mohou zúčastnit soutěže o hodnotné ceny. Koho více láká brněnské podzemí, může zajít na valentýnské prohlídky s překvapením. Více zde.

6. Plavba lodí se živou hudbou

Romantický večer můžete strávit na palubě lodi plující večerní Prahou, při němž spatříte osvícený Karlův most, Hrad nebo Národní divadlo. V ceně 990 korun za osobu je zahrnuta večeře formou rautu, welcome drink a živá hudba na palubě. Více zde.

7. Valentýn u zvířat

Zajděte si na Valentýna do zoologické a botanické zahrady v Plzni. Pro zamilované páry bude zajištěn zvýhodněný vstup za 150 korun pro oba. Ale nerozmýšlejte se dlouho, poukazy si můžete pořídit do 11. února. V zoo se nyní můžete setkat třeba s malým lvíčetem, ročním nosorožcem nebo mláďaty jihoafrické antilopy. Více zde.

8. Oslava svátku v muzeu

Netradičně můžete 14. únor prožít v interaktivní filmové expozici Muzea Karla Zemana, kde se na komentované prohlídce vydáte za Baronem Prášilem, vyletíte na stroji z Vynálezu zkázy nebo se potkáte s mamutem. Návštěvu muzea můžete spojit s plavbou lodí, která popluje od Čertovky až ke Štvanici a zpátky. Více zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!