Nejnovější články » Hudební novinky

Maďarský Sziget Festival ohlásil první interprety. V Budapešti vystoupí Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Kygo či Mumford & Sons

31.1.2018,

Jeden z největších hudebních festivalů v Evropě, Sziget Festival, který je dobře známý i mezi Čechy, zveřejnil první účinkující letošního ročníku. Festival každoročně konaný na ostrově Óbuda v srdci Budapeště se letos uskuteční od 8. do 15. srpna a návštěvníci se mají opravdu na co těšit – přijedou například Arcitc Monkeys, Kendrick Lamar, Kygo nebo Mumford & Sons.

Celkem třicet sedm interpretů ohlásili organizátoři letošního ročníku festivalu. Mezi nimi se objevují hvězdy současné světové hudební scény. Návštěvníci festivalu se tak mohou těšit na jména jako Liam Gallagher, Bastille, Lykke Li, Parov Stelar, The Kooks, Kaleo, Zara Larsson, Clean Bandit, Milky Chance, Wolf Alice, Cigarettes After Sex a mnoho dalších.

Headlinery letošního ročníku jsou čtyřčlenná anglická indie rocková hudební skupina s pěti studiovými alby a čtyřmi cenami BRIT Awards Arctic Monkeys, jejichž písně jako Do I Wanna Know, R U Mine a další dosahují na YouTube stamilionových zhlédnutí. Kromě arktických opiček je dalším lákadlem festivalu americký rapper a dvanáctinásobný držitel ceny Grammy Kendrick Lamar, jehož singl HUMBLE dosáhl téměř půl miliardy zhlédnutí.

Pozadu však nezaostává ani třetí headliner festivalu, norský hudební skladatel, DJ, textař a klavírista Kygo, který se pohybuje zejména v žánrech tropical house, deep house, downtempo a progressive house a jehož proslavil zejména singl Firestone. Posledním zveřejněným headlinerem letošního Sziget Festivalu je anglická folk-rocková kapela se dvěma cenami Grammy Mumford & Sons, která má na kontě zatím tři populární studiová alba a jejíž asi nejznámější singl I Will Wait dosahuje na YouTube přes sto milionů zhlédnutí.

I když se Sziget Festival koná v Maďarsku, fanouškovskou základnu má i v České republice, což dokazují i české webové stránky festivalu. Na festivalu nechybí ani stanová městečka zahrnující i VIP kemp s bazénem, Family kemp či Eco kemp. Návštěvníci budou mít navíc možnost si veškeré vybavení pro kempování koupit až na místě, včetně nafukovací matrace, svítilny a dalších.

Sziget festival se uskuteční 8. - 15. srpna 2018 na ostrově Óbuda-sziget v centru Budapeště. Sedmidenní permanentka na všechny dny festivalu vyjde v předprodeji na 299 eur, lze také zakoupit permanentku pětidenní, třídenní nebo jednodenní za 70 eur. Sziget festival také nabízí zakoupení sedmidenní permanentky na splátky 5x 70 eur. Všechny lístky lze zakoupit na www.szigetfestival.com/cz

Foto: Rockstar Photographers