Kdo si letos odnese nejvíce Andělů? Nominacím vévodí J.A.R. a Mirai

Kdo si letos odnese nejvíce Andělů? Nominacím vévodí J.A.R. a Mirai  

Andělé se vrací ve velkém. Po loňském komornějším ročníku přichází návrat v plné síle. Kdo si letos odnese prestižní zlatou sošku?

V nominacích tentokrát nejvíce září hned dvě hvězdy - skupiny J.A.R. a Mirai. Tři z nich získaly ve stejných kategoriích, a to v albu, skupině a skladbě roku. Tři nominace si zasloužil také zpěvák David Stypka. Anděla si ale budou moci odnést rovněž Michal Hrůza, Kapitán Demo, Barbora Poláková či písničkář Pokáč. Porota ocení ty nejlepší interprety v kategoriích Album, Skladba, Skupina, Sólový interpret a interpretka, Objev, Videoklip, Folk, Jazz, Elektronika, Alternativa a Síň slávy. 

Výherci všech kategorií budou vyhlášeny během slavnostního večera, který se uskuteční 20. března. Komorní prostory Lucerna Music Baru tentokrát organizátoři vymění za pražské Forum Karlín. Přenos se objeví rovněž na obrazovkách České televize. Dřívější Žánroví Andělé budou oceněni rovněž během hlavního ceremoniálu.  

Ceny Anděl prošli během uplynulých měsíců největší proměnou ve své historii. Loňský ročník se uskutečnil jen s minimálním rozpočtem v klubovém prostředí Lucerna Music Baru, přesto se dočkal kladného přijetí veřejnosti i hudební kritiky. Kultovního Anděla si odnesla Lenny, Thom Artway či kapela Jelen. Nyní ale přichází další změna a ceny se vrací opět ve velkém. 

“Jestliže loňský restart trochu komorních Andělů bereme jako nultý ročník, tak teď nás čeká ročník jedna,” vysvětluje předseda rady České hudební akademie Honza Vedral, “od září jsme připravovali řadu změn v pravidlech i v samotném hlasování. Důležitou změnou je zařazení nově vytvořených čtyř žánrových cen přímo do hlavní ceny. Teď se budeme snažit připravit atraktivní televizní podobu předávání cen.”

Foto: Facebook.com/hudebnicenyandel

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!