Řezbářská díla fotbalisty Jana Švadlenky či dřevěné sochy Romany Krestýnové představí holešovické Výstaviště

Řezbářská díla fotbalisty Jana Švadlenky či dřevěné sochy Romany Krestýnové představí holešovické Výstaviště 

Výstava Umění dřeva prezentuje přírodní materiál v mnoha různých pojetích: uměleckém a designovém, řemeslném, historickém i mytologickém. Od 1. do 4. února budou v areálu Výstaviště v pražských Holešovicích k vidění umělecká díla současných mistrů řezbářů.

Řezbářství není uměleckou záležitostí minulosti – i v dnešní době se spousta umělců snaží rozvíjet toto řemeslo. Na výstavě Umění dřeva si můžete prohlédnout figurální plastiky, reliéfy, řezby, obrazy, sochy, šperky či solitéry. Zhlédnete také výrobky užitého umění jako hudební nástroje, loutky či betlémy a mnoho dalších řemeslných výrobků, které přímo na místě vyřezávají řezbáři a žáci uměleckých škol.

Na výstavě se objeví také řezbářská díla bývalého prvoligového fotbalisty Slavie Jana Švadlenky, který vyměnil kopačky za dláta a pilu. Svá fyzicky náročná, ale zároveň velmi precizní sochařská a řezbářská díla na výstavě tentokrát představí i žena-řezbářka, Romana Krestýnová. Opět bude k vidění unikátní sbírka dřevin rostoucích v České republice, která je doplněna fotografiemi jednotlivých stromů, jejich květů a listů od řezbáře Jana Strejciuse.

Prodejní výstava Umění dřeva je doprovodnou akcí veletrhu dřevěných staveb, konstrukcí a materiálů Dřevostavby.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: archiv Umění dřevaFoto: archiv Umění dřeva
 

Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!