Brněnští Progres 2 slaví 50. výročí své existence. Oslaví jej koncertem v Lucerně i novým albem

Brněnští Progres 2 slaví 50. výročí své existence. Oslaví jej koncertem v Lucerně i novým albem 

Padesát let na hudební scéně oslaví letos brněnská rocková skupina Progres 2. Pro oslavy připravuje nejen speciální koncerty, ale také nové řadové album, které vyjde po celých třiceti letech. Na pražský koncert se mohou diváci těšit 11. listopadu v Lucerna Music Baru.

Progres 2 založili v roce 1968 současný kapelník skupiny Pavel Váně a bubeník Zdeněk Kluka pod názvem Progress Organization. Hned jejich první LP Barnodaj sklidilo úspěch a vysloužilo si od kritiků časopisu Melodie označení deska roku 1972. Druhou desku vydali již pod normalizačním názvem shodným s prvním albem Barnodaj a v dobách té nejtužší normalizace pak na několik let přerušili činnost. Na pódia se kapela dostala v roce 1978 již pod novým názvem Progres 2 a ve stejném roce představila poprvé experimentální audiovizuální projekt Dialog s vesmírem, která je označována za první československou rockovou operu. V podobném duchu pak kapela pokračovala i na dalších albech.

Letos, po třiceti letech od vydání toho posledního, vydají Progres 2 zcela nové album, jehož ukázky zahrají na plánovaných koncertech k padesátiletému výročí. Jeden z koncertů se odehraje i v pražském Lucerna Music Baru 11. listopadu, kde kapela ve své původní sestavě Pavel Váně, Zdeněk Kluka, Roman Dragoun, Pavel Pelc a Miloš Morávek zahrají průřez skladeb ze všech svých alb i projektů. Nebude chybět ani spoluzakladatel Progress Organization – baskytarista Emanuel Sideridis. V závěru koncertu se mohou fanoušci těšit na ukázku z legendárního audiovizuálního projektu Dialog s vesmírem.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!