JazzFestBrno již odkryl kompletní program. A je na co se těšit

JazzFestBrno již odkryl kompletní program. A je na co se těšit 

Mezinárodní jazzový festival v Brně odstartuje již tento čtvrtek 1. února a potrvá až do 10. května. Milovníci jazzu si tak opravdu přijdou na své. Zahrají jak umělci ze zahraniční hudební scény, tak i místní jazzové hvězdy.

Organizátoři festivalu si na programu nechali opravdu záležet. Od 1. února brněnskou scénu totiž čeká čtrnáct večerů, na nichž vystoupí zahraniční, ale i české jazzové hvězdy světového formátu.

K již dříve avizovaným koncertům izraelského basisty a zpěváka Avishaie Cohena, saxofonisty Donnyho McCaslina, trumpetisty Wyntona Marsalise a pianisty Brada Mehldaua přibyly mnohé další. Můžete se těšit třeba na bigband Christiana McBridea, Vincenta Peiraniho, kterému se povedlo spojit akordeon s jazzem opravdu netradičním způsobem, na Gilad Hekselman Trio či na pianistu Kennyho Barrona.

Z české hudební sféry můžete očekávat světově proslulého basistu Miroslava Vitouše, multiinstrumentalistu Jiřího Slavíka, jenž se představí v rámci svého projektu Mateřština, dále v triu Víti Křišťana a i v duu s Dougem Hammondem. Samozřejmě nesmí chybět ani Emil Viklický, Tomáš Liška či famózní slovenský saxofonista Radovan Tariška.

O zahájení tohoto 17. ročníku se postará trumpetista Wynton Marsalis s bigbandem Jazz at Lincoln Center Orchestra. S lístky moc neotálejte, jelikož mizí velmi rychle. Například koncert Brada Mehldaua je téměř vyprodaný.

Vstupenky jsou v prodeji na webu či v běžných předprodejích. Celý program najdete zde

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!