Do Prahy se vrací nejslavnější ruský baletní soubor. Moscow City Ballet doveze Romea a Julii

Do Prahy se vrací nejslavnější ruský baletní soubor. Moscow City Ballet doveze Romea a Julii  

Nejslavnější ruský baletní soubor Moscow City Ballet se vrací zpět do české metropole. Tentokrát představí své nastudování baletu na motivy slavné tragédie Williama Shakespeara Romeo a Julie.

Soubor Moscow City Ballet, který založil choreograf Victor Smirnov, dokáže zaujmout milovníky baletu po celém světě. Českým návštěvníkům během romantického představení slibuje přenesení do krajiny krásy a lásky, kterou nemůže přemoci nakonec ani smrt. Kdo by neznal příběh dvou znepřátelených rodů Monteků a Kapuletů a tajných milenců Romea a Julie?  

Na balet vyprávějící jejich příběh se mohou zájemci těšit již 11. března, kdy Moscow City Ballet zavítá do pražského Kongresového centra. “Budeme mít příležitost obdivovat úžasné interpretace scén Shakespearova dramatu, tentokrát v baletní verzi za doprovodu nádherné hudby,” lákají organizátoři, “choreografie Moscow City Ballet, při které se tají dech, umožňuje vyjádřit a prožít mezní prožitek lásky a smrti, nenávisti a odpuštění. Každý pohyb a každé gesto tanečníků je dovedeno k dokonalosti, což nutně vzbuzuje nadšení publika.” 

A návštěvníci se mohou těšit nejen na baletní tanec a hudbu, ale rovněž na oslnivé kostýmy, magii světel a působivou scénografii. Tato kombinace slibuje zážitek i pro ty, kteří baletu normálně příliš neholdují. Vzrušení, emoce a magická atmosféra ve spojení s profesionalitou, precizností a talentem tanečníků vytváří dojem, na který jen tak nezapomenou. Rusové balet milují a i v tom spočítá tajemství jejich velkého celosvětového úspěchu v této oblasti. “To ve mě žijí všichni hrdinové baletů. To já jsem Klárou, Princem, Myším králem. To vše žije ve mě,” řekl kdysi zakladatel Moscow City Ballet Victor Smirnov.

Vstupenky na představení jsou k dispozici v internetovém předprodeji. Zájemci seženou lístek v cenovém rozmezí od 590 do 990 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!