Všechny prachy světa: jedna věc je mít je, druhá pak dobře s nimi naložit

Všechny prachy světa: jedna věc je mít je, druhá pak dobře s nimi naložit40%

Být bohatý má svá rizika. I mít bohaté příbuzné má svá rizika. Lidé prahnou po penězích a jsou ochotní udělat cokoli - vám či vašim nejbližším - aby se k bohatství vaší rodiny dostali. V takové situaci se nachází příbuzní nejbohatšího muže světa J. P. Gettyho, když je jeho vnuk Paul unesen a za něj požadováno výkupné 17 milionů dolarů. Pro něj to jsou přeci drobné, když má všechny prachy světa, nebo ne?

Jenže nejbohatší muž světa si je moc dobře vědom toho, že bude-li rozdávat peníze komukoli, kdo si o ně řekne, velice brzy nejbohatším být přestane. Proto se vůbec k zaplacení výkupného nemá… a jeho bývalá snacha Abigail (Michelle Williams), matka zajatého Paula, tak musí po několik měsíců vyjednávat s únosci i s Paulovým dědečkem (Christopher Plummer), jen aby v bezpečí svého syna dostala domů.

Šestnáctiletý Paul (Charlie Plummer) se mezitím spřátelí s jedním z únosců, který si říká Cinquanta (Romain Duris), ten mu pak tak trochu pomáhá přežít - nebo mu alespoň snižuje utrpení - a současně vyjednává po telefonu s Abigail. Do příběhu je poněkud zbytečně zapojen ještě agent Fletcher Chase (Mark Wahlberg), který pracuje pro J. P. Gettyho a pomáhá Abigail s nalezením jejího syna. Jeho role není moc podstatná, spíše je jakousi spojkou mezi Gail a J. P. Gettym, který se s bývalou manželkou svého syna setkat neobtěžuje.

Fascinující příběh inspirovaný skutečnými událostmi, který rozhodně stál za zfilmování, zde naprosto promrhal svůj potenciál. Ano, film má nesporné kvality - důraz na motiv vlivu (a současně zodpovědnosti) bohatství v porovnání s bezmocí člověka, který prostředky nedisponuje, dále několik nečekaných dějových zvratů, zajímavé postavy a hlavně výbornou Michelle Williams, která je hlavním důvodem toho, že film nehodnotíme jako úplný propadák.

Jinak jsou bohužel Všechny prachy světa naprostá nuda. Filmu chybí především sebemenší snaha diváka zatáhnout do příběhu, snaha chytit jeho pozornost a už ji nepustit, jakýkoli pokus o vyvolání zvědavosti z toho, co přijde dál… Neptáte se, co bude dál a jak postavy na plátně situaci vyřeší, ptáte se jen a pouze na to, jak dlouho to ještě potrvá a kdy už film skončí. Proto nejste-li nadšeným fanouškem některého z herců či netoužíte-li vyloženě po pocitu promrhaných dvou hodin, návštěvu kina v tomto případě s čistým svědomím doporučit nemůžeme.

Názor informuji.cz: 40%

Kdy a kde dávají film: Všechny prachy světa

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!