Festival Colours of Ostrava láká na Future Islands, Calexico, Kaleo a Paula Kalkbrennera

Festival Colours of Ostrava láká na Future Islands, Calexico, Kaleo a Paula Kalkbrennera 

Festival Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července letošního roku v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Již nyní je jasné, že letošní ročník festivalu rozhodně má co nabídnout. Festival totiž přidává do svého programu další čtyři velká světová jména. Vystoupí zde synth–popová kapela Future Islands, americké Calexico, Kaleo a v neposlední řadě také berlínský elektronický mág Paul Kalkbrenner.

Future Islands vznikli v roce 2006 a od té doby odehráli stovky koncertů, vydali dobře přijatá alba, přesto prorazili až v roce 2014. Frontman kapely T. Harring během skladby Seasons v televizní show Davida Lettermana šokoval diváky svým tancem. Virální video s miliónovou sledovaností přitáhlo pozornost nejen japonského spisovatele Haruki Murakamiho, herečky Gwyneth Paltrow a členů Coldplay.

Islandští Kaleo převzali svůj název z havajštiny, zpívají však anglicky. Obrovskou sledovanost jim přinesly skladby I Can't Go On Without You, Vor í Vaglaskógi nebo All the Pretty Girls. Za No Good získali Kaleo nominaci na Grammy a jejich skladba Way Down We Go zazněla zatím v patnácti seriálech. V loňském roce předskakovali kapele Rolling Stones na jejich turné.

Členové kapely Calexico hrají rock, surf, jazz, alternativní country, ale blízko mají i k dechařům mariachi a k tradičním mexickým a latinskoamerickým stylům. Jejich skladby zazněly ve filmech i televizních seriálech. Burns s Convertinem, frontmani této skupiny, prosluli také jako producenti a hostující muzikanti například na deskách Amparo Sanchez a Nancy Sinatra.  

Jméno Paula Kalkrennera se v Německu začalo objevovat především v souvislosti se snímkem Berlin Calling, který vypráví o střetu undergroundové elektroniky se světem tvrdých drog. Paul Kalkbrenner nevytvořil pouze intenzivní soundtrack k tomuto indie filmu, ale podařilo se mu také zhudebnit specifickou atmosféru celé tepající metropole. Jeho živá vystoupení vždy vypadají jako kompaktní, velmi pečlivě budovaná party.

„Nově potvrzená jména ukazují obrovskou žánrovou pestrost, kterou náš návštěvník zažije. V tomto případě od tanečního optimistického popu, přes blues–rock, sofistikovanou elektroniku až po indie-rock smíchaný s mexickou hudbou,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Mezi dříve potvrzenými jmény jsou London Grammar, Joss Stone, George Ezra, Ziggy Marley, Aurora, Cigarettes After Sex, Beth Ditto, Jon Hopkins Live, Oumou Sangaré, Jóhann Jóhannsson, Slaves. Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v e-shopu na webových stránkách festivalu www.colours.cz a v síti Ticketpro.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!