Ornamentální fasády i bydlení pro uprchlíky. Také tento rok se do Prahy sjedou inspirativní architekti ze zahraničí

Ornamentální fasády i bydlení pro uprchlíky. Také tento rok se do Prahy sjedou inspirativní architekti ze zahraničí  

V minulém roce zahájil spolek KRUH cyklus přednášek Jiná perspektiva, v nichž bude pokračovat i v tomto roce. Do české metropole díky nim zavítá 13 architektů z Francie, Švýcarska, Rakouska, Německa, Itálie a Španělska.

V rámci cyklu přednášek Jiná perspektiva budou i tento rok hovořit světoví architekti o plánování měst, stavbách na válečném území či destruktivismu v architektuře. První akce proběhne 1. března v CAMP IPR Praha, kde se představí Marc Angélil a Raphael Zuber ze Švýcarska. Další přednáškové večery s následnou diskuzí pak proběhnou vždy první čtvrtek v měsíci až do prosince. V dubnu dorazí progresivní indická architektka Anupamu Kundoo dlouhodobě žijící ve Španělsku. Zabývá se plánováním měst a problematikou jejich rychlého rozvoje a urbanizace.  

Na fasády městských domů se během své přednášky zaměří v květnu německý architekt Andreas Hild ze studia Hild und K Architekten. Červnovým účastníkem bude rakouský architekt prof. Carl Pruscha, jenž patří k jednomu z nejvýznamnějších představitelů dekonstruktivismu. 

Během dalších měsíců dorazí i prof. Hans Kollhoff, jenž díky své stavbě DaimlerChrysler nadefinoval landmark na Potsdamer Platz v Berlíně. Během listopadové přednášky bude řešit italské studio TAMassociati a španělský ateliér Barozzi/veiga sociální bydlení a bydlení pro uprchlíky. V prosinci letošní cyklus uzavře přednáška španělských architektů Cadaval & Solà-Morales a Francouze Rudiho Ricciotti

Spolek KRUH se snaží prostřednictvím těchto přednášek obohatit českou scénu o pohled významných představitelů světové architektury jak v rovině teoretické, tak na praktické úrovni. “Pro rok 2018 jsme pozvali 13 architektů z evropských zemí, kteří představí svoji tvorbu i pohled na architekturu v rámci sedmi přednáškových večerů,” představuje koncept architektka a zakladatelka KRUHu Marcela Steinbachová, “oslovili jsme další výrazné osobnosti, které doplňují předchozí cyklus. Ty představí jedinečné a výjimečné počiny na poli architektury a tvorby měst.” 

Na některé z přednášek je vstup zdarma. Jiné jsou zpoplatněny vstupem, za který zájemci zaplatí 100 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!