Na pražském koncertu Gregoryho Portera vystoupí i jazzový varhaník Ondřej Pivec

Na pražském koncertu Gregoryho Portera vystoupí i jazzový varhaník Ondřej Pivec  

Během českého koncertu amerického zpěváka Gregoryho Portera ve Foru Karlín vystoupí i český hudebník Ondřej Pivec. Český jazzový klávesista a hráč na Hammondovy varhany zahájil spolupráci s Porterem již v roce 2013.

Gregory Porter vystoupí v české metropoli 23. dubna 2018 ve Foru Karlín. A mezi jeho doprovodnými hudebníky bude právě brněnský rodák Ondřej Pivec, jenž už od svých 25 let žije a působí ve Spojených státech. V New Yorku se mu podařilo proniknout na gospelovou scénu v Harlemu a Brooklynu, což není pro ‘bílého Evropana’ rozhodně žádná jednoduchá záležitost. Pivec se však prosadit dokázal a dodnes doprovází nedělní bohoslužby v černošském baptistickém kostele. 

Spolupráce dvojnásobného držitele Grammy Gregoryho Portera a Ondřeje Pivece odstartovala v roce 2013 v České republice během festivalu Struny podzimu, na němž se oba hudebníci setkali. Pivec byl nakonec jedním z těch, kteří dovedli Porterovo album Take Me To The Alley v roce 2017 k ceně Grammy. Na desce exceloval Pivec se svými varhany hned ve třech písních. A díky tomu se stal také členem rozšířené Porterovy koncertní sestavy. Společně absolvovali již turné po Velké Británii a společně vystoupili i před vyprodanou londýnskou Royal Albert Hall. 

Právě v rozšířené koncertní sestavě vystoupí Porter i v pražském Foru Karlín, kam se celá kapela vydá rovnou z dvojkoncertu v Royal Albert Hall. K vystoupení dojde v rámci celosvětového turné, na které Porter vyrazil ihned po vydání svého nového alba Nat King Cole & Me, jenž vyšlo v říjnu minulého roku. V Česku vystoupí americký hudebník již počtvrté.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!