Kino Aero oslaví 20. narozeniny. Chystá předpremiéry, cyklokoncert i festival pro otrlé

Kino Aero oslaví 20. narozeniny. Chystá předpremiéry, cyklokoncert i festival pro otrlé  

S počátkem února odstartují také velké oslavy 20. narozenin jednoho z posledních jednosálových kin v Praze. Významné jubileum totiž oslaví spolu se svými návštěvníky žižkovské kino Aero. Chystá pro ně filmové předpremiéry, koncert i Festival otrlého diváka.

Hned ve čtvrtek 1. února uvede kino Aero v předpremiéře snímek Tvář vody. V sobotu 3. února se návštěvníci dočkají předpremiérově i animovaného filmu Pračlověk. Neděli si pak užijí především fanoušci Festivalu otrlého diváka. Ten totiž při příležitosti 20 let Aera nabídne takzvanou otrlou neděli, v rámci níž uvede snímky Třaslavec o cizopasníkovi živícím se lidským strachem a  transkulturní pastiš Poslední drak

Pondělní program pak bude patřit cyklokoncertu kapely Tata Bojs. Energii celé show dodají samotní návštěvníci prostřednictvím repasovaných kol. “Připravili jsme pro vás koncert, který poháníte vy sami. Na osmi speciálně upravených kolech,” vysvětlují organizátoři záměr projektu, “každý, kdo na koncert dorazí, se může zapojit a šlapat, jak mu síly dovolí. Střídání cyklistů během koncertu samozřejmě vítáme.” 

Kromě toho slibuje Aero cestovatelskou přednášku Diáky s Tomášem Šebkem z Lékařů bez hranic, projekci pro sousedy z nejbližšího okolí, den s tím nejlepším z Aeroškoly i narozeninový večírek. Kino chystá rovněž Aero naslepo, kdy si návštěvníci pořizují vstupenku na předem neznámý film. Do poslední chvíle tak neví, co pro ně dramaturgové připravili. Za vstupenky předem nezaplatí vůbec nic. Až po ukončení projekce zaplatí tolik, kolik sami uznají za vhodné. 

Kino Aero uvádí měsíčně minimálně 60 různých titulů, nechybí ani noční projekce, nevšední akce a happeningy. Díky jeho atmosféře je pro diváky velmi oblíbeným místem. “V posledních letech se pravidelně setkáváme se sedmdesáti tisíci diváky ročně. Jsem nadšená z toho, že jsme přitom nikdy neslevili z naší dramaturgie zaměřené primárně na alternativní tituly, artové filmy, přenosy oper nebo divadla, přehlídky významných režiséru či filmovou klasiku,” těší se Zuzana Kamenáková, ředitelka kina.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Aero

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!