Odstartoval Festival krátkých filmů. Láká na pestrý program plný snímků z Česka i zahraničí

Odstartoval Festival krátkých filmů. Láká na pestrý program plný snímků z Česka i zahraničí  

Po středeční úvodní ceremonii odstartoval ve čtvrtek 18. ledna Festival krátkých filmů Pragueshorts v plné síle. Návštěvníkům již nabídl “kraťasy” zařazené do mezinárodní soutěže i tématické sekce. Na co láká během dalších festivalových dnů?

Festival krátkých filmů nabízí ve dnech od 17. do 21. ledna totiž kromě soutěžních snímků z nejrůznějších koutů světa i tématické sekce. Na ně mohou zájemci zajít do obou sálů Světozoru, do Kina Pilotů i do Bio Oka a Aera, kde během víkendu proběhnou bloky věnované dětským divákům. Na co dalšího festival láká? 

Večer ve znamení českých krátkých snímků

Páteční program věnují organizátoři krátkým filmům pocházejícím z České republiky. Zastoupeny budou nejnovější hrané, animované i dokumentární kousky. Pětici snímku během projekce od 20 hodin v Kině Pilotů přijdou na festival osobně představit jejich tvůrci. Návštěvníci se dočkají třeba filmů, jako jsou I’m So Tired Of Being Alone od Jakuba Jiráska, Kopřivy od Piaoyu Xie či animovaného Probouzeče od Filipa Diviaka. 

Letos poprvé navíc festival připravil i Národní soutěž, v níž mezi sebou bude soupeřit rovněž pětice českých studentských krátkometrážních snímků. Ta bude odvysílána v pátek 19. ledna od 18 hodin v Kině Pilotů a v neděli 21. ledna od 15:30 v Malém sále Světozoru.  

#followme  

Někteří se jejich užívání ve svém životě přísně střeží, jiní je naopak vítají s otevřenou náručí. Řeč není o ničem jiném než o sociálních sítích, které se pro mnohé staly nepostradatelnou součástí života. Na toto téma se zaměřily krátké filmy v sekci #followme, kterou uvedou organizátoři v sobotu 20. ledna od 19 hodin v Kině Pilotů a v neděli 21. ledna od 14:30 ve Světozoru

Muž - návod na použití 

Další sekce je pak věnována mužům, konkrétně návodu na jejich použití. “Nenechme se zmást zpitomnělými stereotypy a kulturními klišé, které se před námi snaží zatajit tuhle možná nepohodlnou pravdu. Tím tajuplnějším a křehčím z obou pohlaví nejsou ženy, nýbrž muži,” vysvětlují organizátoři v úvodu sekce Muž - návod na použití.  Právě na muže se tak zaměří série devíti snímků, kterou uvede Světozor 19. ledna od 21 hodin a 21. ledna od 20:30.  

Světy zítřka  

A zkrátka letos nepřijdou ani milovníci žánru sci-fi. Festival slibuje výběr toho nejlepšího, co se na poli krátkometrážní tvorby za poslední dobu urodilo. Frenetické akce, spektakulární efekty i tlumenější a rozjímavě atmosférické záležitosti - to vše zahrne sekce Světy zítřka. Těšit se na ni mohou návštěvníci Kina Pilotů, a to 20. ledna od 21:30, a Světozoru, konkrétně 21. ledna od 21 hodin. 

Brutal Relax Show 

Brutálně relaxační koktejl krátkých snímků a Simona Babčáková. To je kombinace, bez níž si nedokáže Festival krátkých filmů představit mnoho filmových nadšenců. Noc plnou šíleností naplánovali organizátoři na sobotu 20. ledna ve Světozoru. 

A to stále není všechno. Kromě zmíněných filmových sérií nabízí festival i sekci Live On Mars nabízející pohled na zcela jiné formy života, které se vymykají běžné zkušenosti. Blok s názvem EFA 2017 pak uvede snímky nominované na ceny Evropské filmové akademie a Stink Films zase díla stejnojmenné společnosti. Experimentátory hledající nové směry pak určitě potěší sekce s názvem LABO.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Světozor

Filmové recenze

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?