Kapela Mandrage vydává nové album Po půlnoci

Kapela Mandrage vydává nové album Po půlnoci 

Jedna z neúspěšnějších kapel domácí scény Mandrage vydává 19. ledna nové album s názvem Po půlnoci. Na 13 skladbách se tentokrát hudebně i textově podíleli všichni členové kapely. Následné turné započne 2. února v pražském Foru Karlín, kde kromě mladého buskera Jakuba Ondry, který bude skupině dělat předskokana na všech zastávkách, vystoupí také kapela Light & Love.

Deska Po půlnoci obsahuje 12 autorských písní. Novinky jsou navíc doplněny o cover písně Malí sráči v nás od skupiny Zuby Nehty. O závěrečný mix a mastering se postaral Lukáš Martínek a Ecson Waldes.

„Deska měla původně vyjít na podzim loňského roku, ale řadu věcí jsme předělávali, čímž jsme ztratili spoustu času. Nakonec se nám nepodařilo album dokončit ani za pět minut dvanáct, hotové bylo spíš nějakou chvíli po dvanácté. Nicméně jsme toho názoru, že je lepší vydat skvělou desku po půlnoci, než polotovar před polednem,“ vysvětluje symbolický název alba kytarista Pepa Bolan.

Deska se natáčela v Chicsound studiu Armina Effenbergera a berlínských Red Bull Music Studios. V Berlíně natočila kapela také krátký dokument, který fanoušky seznamuje s tím, jak vypadá proces nahrávání nových singlů. Tento dokument bude již brzy možné zhlédnout na strákách www.redbull.cz

Turné k novému albu odstartuje kapela 2. února velkým koncertem v pražském Foru Karlín, poté zavítá do dalších šesti měst v České republice, a to do Liberce, Pardubic, Brna, Ostravy, Plzně a Českých Budějovic. Pro brněnské fanoušky již kapela přidala druhý únorový termín. Předskokanem bude mladý busker a písničkář Jakub Ondra. Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti TicketStream.

„Plylist bude složený jak z písní nové desky, tak ze starších skladeb, které Mandrage naživo už nějakou dobu nehráli. Vše bude doplněné o nový vizuál. V plánu má také kapela originální výraznou scénu, která bude po technické stránce ještě náročnější, než tomu bylo u poslední tour. Je zajímavé, jak se s každým rokem náklady na turné zvětšují. Chceme se neustále posouvat dál. Neonový design, který jsme už trochu nastínili propagací našeho turné na Facebooku, se prolíná celou deskou, stage, kostýmy i merchandise. Vždycky se snažíme  přemýšlet o všem koncepčně. Budeme se snažit, aby i nová deska a turné všechny vtáhly a ohromily něčím novým,“ prozrazuje bubeník kapely Matyáš Vorda.

Foto: Tomáš Gál

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!