Slovenská Pohoda láká na koncertní show jazzového hudebníka Jammieho Culluma

Slovenská Pohoda láká na koncertní show jazzového hudebníka Jammieho Culluma  

Fanoušky z České republiky láká každoročně i slovenský festival Pohoda, který svými interprety často konkuruje i těm největším českým festivalům. A ani letos tomu nebude jinak. K již dříve oznámeným hudebníkům, jako jsou The Chemical Brothers či St. Vincent, oznámili organizátoři dalšího headlinera. Tím bude známý jazzový hudebník Jammie Cullum.

Historicky nejprodávanější jazzový muzikant ve Velké Británii, klavírní virtuóz, nezaměnitelný zpěvák a performer Jammie Cullum výraznou měrou přispěl k popularizaci jazzu ve 21. století. Pozornost na sebe upoutal jazzovými úpravami známých skladeb nejrůznějších žánrů i výjimečnými živými vystoupeními, během nichž předvádí klavírní sóla, beatbox, užívá looper a spolupracuje se svými spoluhráči, ale rovněž z publikem. Své hudební umění nyní přijede předvést také na slovenskou Pohodu

Festival, který letos oslaví již 22. narozeniny, proběhne od 5. do 7. července na letišti v Trenčíně. Kromě Jammieho Culluma láká i na stále oblíbenější elektronické duo The Chemical Brothers či na americkou hudebnici St. Vincent. Stejně jako ostravské Colours of Ostrava nabízí organizátoři také zpěváka Ziggyho Malreyho a norskou zpěvačku Auroru. Navíc přidává i reggae bandu SOJA, švédskou skupinu Little Dragon, anglického hudebníka Finka, rappera Dannyho Browna a další. 

Multižánrová Pohoda patří k nejoblíbenějším hudebním akcím ve střední Evropě. Během svého minulého ročníku nabídla návštěvníkům třeba skupinu alt-J, zpěvačky Solange a Birdy, hudebníka Jakea Bugga či duo Rodrigo y Gabriela. V minulosti se na festivalu ale představili i James Blake, Sigur Rós, Nina Kravitz, The Prodigy, Parov Stelar, Björk či Die Antwoord.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!