Na Colours of Ostrava dorazí zpěvačka Joss Stone

Na Colours of Ostrava dorazí zpěvačka Joss Stone  

Festival Colours of Ostrava oznámil další interprety pro letošní rok. Do moravskoslezské metropole v červenci dorazí kromě již dříve oznámených hudebníků i britská zpěvačka Joss Stone, malijská královna Oumou Sangaré i rebelka Beth Ditto z již neexistující skupiny Gossip.

Program festivalu tak ozdobila trojice osobitých interpretek. “Kromě toho, že všechny tři vládnou výjimečnými hlasy, mají společné to, že se výrazně angažují ve společenských otázkách,” vysvětluje ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Hanušová, “Oumou Sangaré bojuje aktivně za práva afrických žen, Joss Stone spolupracuje s nejrůznějšími charitami a objíždí dvě stě zemí světa kvůli spolupráci s místními hudebníky a Beth Ditto je hlasitou advokátkou práv LGBT komunity.” 

Do unikátního industriálního prostředí Dolních Vítkovic tak dorazí zpěvačka, která se stala vůbec nejmladší hudebnicí nominovanou na Mercury Prize. Na svém kontě má více než čtrnáct miliónů prodaných alb, Grammy  i dvě ceny Brit Awards. Joss Stone během své kariéry spolupracovala s Jamesem Brownem, Jeffem Beckem, Stevie Wonderem i Mickem Jaggerem. Svět černé soulové hudby v ní údajně nalezl svou bílou královnu. “Soul není hudební žánr, ale vyjádření pocitu, který lze vztáhnout na všechno,” prohlásila Joss Stone. 

Africkou ženskost, eleganci, rozhodnost i nezávislost doveze na Colours of Ostrava zpěvačka Oumou Sangaré. Hudebnice nevyniká jen výjimečným hlasem, ale rovněž svou bojovností. Nebojí se mluvit o věcech, které jsou v Mali tabu, staví se proti ustálenému společenskému řádu znevýhodňujícímu ženy. Českým fanouškům představí své nové album Mogoya, které reflektuje problematiku stoupajícího počtu sebevražd mladých lidí, nebezpečných dezinformací a cílených fám. 

Sedmnáct let stála v čele dancepunkové formace Gossip. Nyní Beth Ditto dorazí do České republiky, aby fanouškům dokázala, že má co nabídnout i v rámci své sólové kariéry. Sebevědomá lesbička, která svého času psala poradnu pro britský Guardian, promlouvá nejen do světa hudby, ale na svém kontě má i spolupráci s módními návrháři a zkušenosti s modelingem. 

Festival Colours of Ostrava letos odstartuje 18. července a potrvá celé čtyři dny. Organizátoři již dříve oznámili několik hudebních interpretů, kteří nebudou na letošním ročníku chybět. Jsou mezi nimi London Grammar, George Ezra, Ziggy Marley, Aurora, Cigarettes After Sex, Jon Hopkins Live či Slaves.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!