Pražský hrad zdarma vystaví korunovační klenoty i Zlatou bulu sicilskou

Pražský hrad zdarma vystaví korunovační klenoty i Zlatou bulu sicilskou 

U příležitosti 100. výročí vzniku Československa chystá Pražský hrad hned několik výstav. Na prvních dvou z nich, konajících se v průběhu ledna, si návštěvníci mohou zdarma prohlédnout české korunovační klenoty či vzácné rukopisné a archeologické památky.

Ve středu 10. ledna začíná výstava V základech státnosti, kde bude možnost si zdarma prohlédnout vzácný soubor památek. Vzácné originály, např. Zlatá bula sicilská, Svatovítská apokalypsa nebo Dražický kodex, budou v Císařské konírně k vidění pouze šest dní, tedy do 15. ledna.

Symbolická moc českých korunovačních klenotů – tak zní název další výstavy na Hradě s bezplatným vstupem, která bude ve Vladislavském sále otevřena od 16. do 23. ledna. Oproti dřívějším zpřístupněním klenotů se návštěvníci tentokrát mohou podívat i na zadní stranu koruny, kde je osazen unikátní safír ze Srí Lanky. Ve vitríně nebude chybět ani přilba svatého Václava a také jeho zbroj s mečem.

Další tři výstavy se zaměří na vývoj českého státu od středověku až do současnosti, státní symboly a také na méně známou staletou historii Hradní stráže.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Pražský hrad nabízí i další akce

Místo konání: Pražský hrad

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!