Franz Ferdinand představují druhý singl z chystané desky. Živě ho předvedou i v Praze

Franz Ferdinand představují druhý singl z chystané desky. Živě ho předvedou i v Praze  

Skotská formace Franz Ferdinand chystá na únor vydání svého nového studiového alba Always Ascending. To vyjede představit na turné, během něhož dorazí také do české metropole.

Ještě předtím, než nová nahrávka spatří světlo světa, lákají na ni Franz Ferdinand svým druhým singlem Feel The Love Go přicházejícím po první zveřejněné písni Always Ascending. Nejen tyto dva první singly představí kapela živě českému publiku, a to 9. března, kdy vystoupí v pražském Foru Karlín. 

“Chtěli jsme, aby ta deska nezněla jako nic z toho, co jsme kdy natočili,” přiznala kapela svůj záměr a slibuje nahrávku plnou nových nápadů a hudebních experimentů. Nové album vyjde 9. února, tedy přesně měsíc před jejím pražským koncertem. Produkce se ujal Philippe Zdar. “S Phillem byla nádherná spolupráce. Chápe, co je v emocích důležité, v emocích, které inspirovaly skladbu, a v emocích, které ta skladba ve vás vyvolává, když ji posloucháte,” pochvalovala si spolupráce kapela. 

Přestože je skupina ze skotského Glasgow, album se míchalo ve studiu Motorbass v Paříži a nahrávalo se po dobu dvou týdnů ve studiu RAK. Skladby však vznikaly během minulého roku na západě Skotska. “Bydleli jsme spolu na jednom místě. My a pes. Bylo to opuštěné místo, a to jsme potřebovali. My jsme nedělali jenom LP. My jsme vytvářeli kapelu. Začali jsme od nuly, bez žádného očekávání. Bylo to osvobozující. Od nuly jsme si vytvořili nový vesmír, který můžeme zabydlet,” vysvětlují Franz Ferdinand. 

Jak tento vesmír vypadá ukáže již v únoru nová nahrávka a v březnu jejich živý koncert. Ochutnávku v podobě druhého singlu Feel The Love Go si můžete poslechnout ale již nyní.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!