Kdo nás bude letos reprezentovat na Eurovizi? Do českého finále postoupila Debbi i Pavel Callta

Kdo nás bude letos reprezentovat na Eurovizi? Do českého finále postoupila Debbi i Pavel Callta  

Šestici finalistů národního kola Eurovize oznámila v pondělí 8. ledna Česká televize. O českém reprezentantovi rozhodnou diváci i mezinárodní porota. Hlasovat je možné do pondělí 22. ledna.

A z koho můžeme letos vybírat? Do finále postoupily zpěvačky Debbie a Eva Burešová. O přízeň diváků a mezinárodní poroty se ale poperou i zpěváci Mikolas Josef a Pavel Callta i kapely DOCTOR VICTOR a Eddie Stoilow. Do finále naopak nepostoupili třeba Dasha, Thom Artway, Markéta Konvičková ani Elis Mráz. “Prvním krokem k vítězství v národním kole je uspět u diváků a fanoušků, ale druhým, neméně důležitým, je uspět u profesionální mezinárodní poroty,” vysvětluje vedoucí české delegace Jan Bors. 

Z více než čtyř stovek registrovaných skladeb jich bylo 36 podáno tuzemskými hudebníky. Z nich pak tým ČT a odborných poradců vybíral šestici. Každá z písní reprezentuje jiný žánr. Všechny skladby i videoklipy k nim si mohou zájemci pustit na webových stránkách ČT

Češi do výsledků Eurovize nikdy výrazněji nezasáhli. Kromě úspěchu Gabriely Gunčíkové, která jako jediná česká reprezentantka postoupila do finálového kola, vypadli všichni čeští soutěžící hned v druhém kole. Nepořídila Tereza Kerndlová, Kabáti, Gipsy.cz, Marta Jandová s Václavem Noidem Bártou, ani loňská účastnice Martina Bárta. 

Letošní ročník Eurovision Song Contest proběhne v květnu příštího roku v portugalském Lisabonu. První semifinále se uskuteční v úterý 8. května, druhé o dva dny později. Nejlepší evropská píseň roku 2018 bude vyhlášena v sobotu 12. května během velkého finále.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!