Ani Kolo zázraků nevrátí Woodymu Allenovi bývalou slávu

Ani Kolo zázraků nevrátí Woodymu Allenovi bývalou slávu50%

Zdálo by se, že když se v jednom snímku objeví jména jako Kate Winslet a Justin Timberlake, navíc pod záštitou režiséra, jako je Woody Allen, musí z toho vyjít jasný trhák. Ale bohužel, Allen, jak si ho pamatujeme, už je dnes jen hudbou minulosti a zřejmě už ho nezachrání ani všechna zázračná kola světa.

Jeden rok, jeden film, jeden režisér. Ačkoli periodicitu zvládá Woody Allen udržovat už přes čtyřicet let, s kvalitou jeho snímků to jde pomalu ale jistě od deseti k pěti. Zatímco ještě na přelomu tisíciletí byl každý jeho film malým klenotem, v posledních letech se diváci dočkali jen zklámání, a to bohužel platí i pro jeho nové drama Kolo zázraků.

Ginny (Kate Winslet), bývalá herečka, a její manžel Humpty (Jim Belushi), bývalý alkoholik, žijí uprostřed 50. let v hlučném světě zábavního parku na Coney Islandu. Společně s nimi tady bydlí ještě Ginnynin syn z prvního manželství. Nezbeda, o kterém se během filmu dozvíme v podstatě jen to, že rád zakládá požáry, krade drobné a miluje filmy. Jejich stereotypní život se změní s příchodem Humptyho dcery Caroliny (Juno Temple), se kterou se pohádal, když si vzala mafiána. Teď ale potřebuje pomoct, jelikož se ji poskoci jejího manžela snaží zabít. S nastalou situací se každý vyrovnává jinak. Humpty začne šetřit dceři na školu a Ginny si najde pohledného milence Mickeyho (Justin Timberlake).

Černobílý příběh mezi pestrobarevnými atrakcemi

Jestli jde něco na Kolu zázraků beze zbytku pochválit, je to výběr lokací. Bláznivé atrakce a dlouhé pláže, kde se se baví tísícovky lidí, totiž vytvářejí zajímavý paradox k hlavním hrdinům, kteří naopak prožívají jedny z nejhorších chvil života. Zábavní park, nebo spíš jeho barevná světla, ostatně skvěle využila i kamera Vittoria Storara. Při hádkách totiž obličeje herců zalije červená barva, při usmíření zase modrá, kterou jakoby náhodou vrhají okolní atrakce.

Naštěstí díky hercům, jako je Kate Winslet nebo Jim Belushi, nejsou barvy to jediné, co Kolu zázraků sluší. Jejich herecké výkony dokazály udělat z nudného příběhu místy celkem poutavou podívanou. Většině záběrů v podstatě panuje Kate Winslet, která na sebe strhla veškerou pozornost. Nemusíte jí mít rádi a ani se vám nemusí líbit, ale tentokrát jí musíte přiznat, že jí role Ginny sedla. Široké spektrum emocí, které vás nutí dívat se jen na ni, předvání zejména při hádkách, které jsou ve filmu naštěstí skoro pořád. 

Bohužel zajímavé prosředí a herecké výkony jsou to jediné, co udrží divákovu pozorost. Když si totiž zvyknete na povyk a pestré kulisy, zbyde jenom plytký příběh bez překvapení a nudné postavy bez příběhu. Bohužel i dialogy postrádají Allena, průpovídky o životě a nekonveční humor už necítíte ani v náznacích. Naštěstí si ale režisér pořád umí vybrat herce a prostředí, jinak by se totiž Kolo zázraků stalo místo trháku jenom propadákem. Letos tedy Woody Allen svůj velkolepý comeback neslaví, tak uvidíme zase za rok.

Názor informuji.cz: 50%

Kdy a kde dávají film: Kolo zázraků

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!