Mumie z celého světa budou k vidění v Praze. Tajuplná výstava začíná již v únoru

Mumie z celého světa budou k vidění v Praze. Tajuplná výstava začíná již v únoru  

Evropská premiéra výstavy Mumie světa se uskuteční již v únoru v české metropoli! Návštěvníkům má ambici nabídnout poselství o dávných kulturách a civilizacích. Holešovické výstaviště nabídne originální mumie i další artefakty, které se do Prahy sjedou ze světových muzeí, univerzit, vědeckých organizací i soukromých sbírek.

Výstava Mumie světa je neobvyklá svým rozsahem i historickou a vědeckou hodnotou. Jedná se vůbec o nejucelenější sbírku mumií, která nemá ve světě obdoby. Na Výstavišti Holešovice zabere více než dva tisíce metrů čtverečních. Návštěvníci budou moci zhlédnout mumie z Egypta, Severní a Jižní Ameriky, ale i z Evropy. “Některé z vystavených mumií pochází z vážených rodů, jiné zase nabídnou pohled na přírodně a přirozeně mumifikované osoby. Již tradičně nabídneme návštěvníkům velký audiovizuální i textový materiál,” vysvětlila Květa Havelková z pořádající agentury JVS Group.  

Organizátoři již odtajnili některé z hlavních exponátů výstavy. Návštěvníci si budou moci prohlédnout třeba mumifikované tělo německého šlechtice Barona Von Holze, který byl nalezený v utajené rodinné kryptě hradu ze 14. století. Na sobě měl svoje nejlepší boty. Do Prahy dorazí rovněž mumie maďarské rodiny z města Vác, která zemřela na tuberkulózu. Chybět nebude ani Burnsova sbírka. Jedná se o sérii lékařky vyrobených mumií používaných k výuce anatomie na počátku 19. století. Kromě mumifikovaných lidí budou na výstavě ke zhlédnutí i egyptské mumie zvířat, mezi nimiž zájemci rozpoznají sokola, ryby, psa i krokodýla. 

Návštěvníci se kromě mumií dočkají také informací o historii mumifikace, o mumiích z našeho území i o aktivitách archeologů v Egyptě a dalších zajímavých zemích. “Samozřejmě, že i na našem území se nacházejí mumie a zdaleka se nejedná jen o ty klasické z Egypta. Máme připraveno mnoho zajímavých informací i o mumiích vzniklých přímo na území Česka,” dodává Havelková, “kromě široké veřejnosti na výstavu zveme také školní exkurze, pro které bude platit speciální snížené vstupné.” 

Výstava startuje již s prvním únorovým dnem. Otevřena bude každý den od 9 do 20 hodin. Vstupenky jsou k zakoupení v síti Tickestream.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!