Obměněná kapela Chinaski opouští vyprodané haly a vrací se do klubů

Obměněná kapela Chinaski opouští vyprodané haly a vrací se do klubů  

Není to ještě ani dva měsíce, co oznámili Michal Malátný a František Táborský změnu sestavy kapely Chinaski. V ní tak zůstali jen oni dva. Nyní je už ale zase vše jinak. Hudebníci k sobě přibrali tři nové členy, s nimiž se chystají na klubové turné.

Během jarního klubového turné Není nám do pláče Chinaski doplní bubeník Lukáš Pavlík, jenž má za sebou spolupráci s Čechomorem, Ewou Farnou či Kamilem Střihavkou. Nový baskytarista Tomi Okres hrál zase s Lukášem Adamcem, Richardem Müllerem či Katkou Knechtovou. Staronovou pětici pak doplní klávesista Jan Steinsdörfer, který s kapelou vystupoval již během podzimních halových koncertů.  

Jak to nové sestavě ladí se budou moci přesvědčit fanoušci již velmi brzy. Chinaski vyjedou na turné, během něhož objedou české kluby, totiž již v březnu. Dočká se jich publikum v Krnově, Sušici, Karlových Varech, Plzni, Prostějově, Herálci či v Jičíně. Nějaká vystoupení jsou již beznadějně vyprodána, kapela ale nevylučuje, že by mohla několik koncertů ještě přidat. 

“Na koncerty se moc těšíme. Noví spoluhráči jsou hudebníci, se kterými jsme si v průběhu posledních let padli do oka a do ucha. A protože to bereme jako začátek naší další etapy, začneme turné na jaře v klubech, stejně jako to bylo v době našich začátků,” vysvětlil návrat z velkých hal do skromnějších klubů frontman Michal Malátný

Kapelu však čekají i open air koncerty hned na několika letních festivalech. V dubnu se představí na Ústeckém Majálesu, po něm bude následovat Votvírák, Holešovická regata, Polanka Fest, Okoř, Pekelný ostrov, Vysočina fest či Přehrady Fest. Chinaski se stanou rovněž součástí festivalové tour Létofest, na jejíž osm zastávek přivezou show, s níž objížděli v loňském roce vyprodané haly. 

Foto: Tomáš Beran

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!