Rok 2018 ve filmovém světě

Rok 2018 ve filmovém světě 

Co nám slibují filmová studia, kina a distributoři v roce 2018? Přinášíme výběr nejzajímavějších a nejočekávanějších filmů, na které se můžeme těšit, a premiér, které si můžeme zapsat do kalendářů.

Je to teprve pár dní, co jsme se přehoupli do nového roku, a poté, co jsme ho zhodnotili (článek o nejlepších filmech roku 2017 najdete zde), je čas pohlédnout dopředu. Na co se můžeme těšit v kinech letos? Ačkoli nejjasnější obrázek toho, co nás čeká, nabízí hlavně bližších několik týdnů, i některé filmy s premiérami v pozdějších měsících nám už přinesly ukázky či obrázky a jiné náznaky toho, co bude v tomto roce stát za naši pozornost a potenciálně i za nákup vstupenek do kina.

Zima

Hned v nejbližších několika dnech se dočkáme prvních filmů, které stojí za zmínku. Jednak je to životopisné drama z prostředí hráčů pokeru Velká hra (premiéra 4. ledna, v hlavní roli Jessica Chastain), o týden později pak přijde to pravé pro historiky - film Nejtemnější hodina o životě Winstona Churchilla, jehož nepředstavuje nikdo jiný než skvělý Gary Oldman (11. ledna). 18. ledna má pak premiéru i něco pro mladší diváky - animovaný film Coco, jehož samotný trailer vypadá velice lákavě.

Jste-li fanoušky série Odstínů, dalšího dílu se již tradičně dočkáte na Valentýna (Padesát odstínů svobody má premiéru 8. února), první vlaštovkou z komiksového světa v novém roce je pak Black Panther, který do kin dorazí 15. února. Za jednoho z adeptů na získání Oscara lze pak považovat únorový trhák Akta Pentagon: Skrytá válka, který přinese jména jako Steven Spielberg, Tom Hanks či Meryl Streep v historickém dramatu z novinářského prostředí.

Jaro

8. března se dočkáme zajímavě vypadajícího rodinného fantasy s názvem V pasti času, v tu samou dobu má pak premiéru i snímek Alfa vyprávějící příběh mladého lovce a jeho vlka odehrávající se v době ledové. Pro milovníky sci-fi se následně 29. 3. přeneseme do virtuální reality, abychom tam zažili dobrodruství s názvem Ready Player One: Hra začíná podle předlohy bestselleru Ernesta Clinea.

Duben patří celý v podstatě jednomu jedinému filmu - Avengers: Infinity War s premiérou 26. 4. 2018. V květnu nás čeká další spin-off ze Star Wars univerza - 24. května má premiéru film Solo: A Star Wars Story o mládí slavného pašeráka Hana Sola. Na přelomu jara a léta (přesně 31. 5.) do kin přijde velice očekávaná komiksová akční komedie Deadpool 2.

Léto

Nejzajímavější premiérou před začátkem prázdnin bude nejspíš pokračování dinosauřího dobrodružství s Chrisem Prattem a Bryce Dallas Howard Jurský svět: Zánik říše (21. června). O prázdninách se pak kromě dalšího pokračování od Marvelu - tentokrát Ant-Mana (5. července) - dočkáme hlavně pokračování úspěšného muzikálu Mamma Mia plného slunce a hitů Abby (19. července) a animáků Hotel Transylvánie 3 (12. 7.) a Úžasňákovi 2 (2.8.).

Podzim

Na 4. října je naplánována premiéra Venoma, postavy ze světa Spider-Mana. V hlavní roli tohoto strašidelného sci-fi by se měl představit Tom Hardy. V listopadu bychom se měli dočkat hned několika zajímavých filmů - v první řadě to jsou noví X-Men s podtitulem Dark Phoenix (1. listopadu) a další hraná disneyovská pohádka Louskáček a čtyři říše (také 1. listopadu).  15. listopadu nás pak čeká pokračování kouzelnického příběhu Fantastická zvířata: Grindewaldovy zločiny. 

Zima

I konec roku je bohatý na lákavé premiéry a očekávané tituly. 13. 12. přijde do kin jednak animovaný Spider-Man: Paralelní světy, který podle traileru vypadá moc pěkně, a jednak velkolepé sci-fi Mortal Engines podle scénáře Petera Jacksona. Těsně před Vánoci se pak dočkáme Aquamana, s nímž jsme se poprvé setkali v Lize Spravedlnosti loni na podzim. 

A to zdaleka není vše. My jsme zvědaví i na všechny výše jmenované filmy, i na cokoli dalšího, co nám rok 2018 přinese, a těšíme se, protože zatím vypadá více než slibně.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!