Nejnovější články » Hudební novinky

Elektronický mág Siriusmo se vrací na pódia. Zahraje i na festivalu Echoes

2.1.2018,

Velký návrat do světa elektronické hudby ohlásil berlínský umělec Siriusmo, který se po letech strávených ve studiu vrací na koncertní pódia, a to rovnou s novou deskou. Čeští fanoušci si ji budou moci naživo poslechnout 20. dubna v rámci festivalu elektronické hudby Echoes, který se odehraje na brněnské Flédě.

Berlínský umělec, producent, blázen do starých analogových kláves, graffiti umělec a ilustrátor Moritz Friedrich, kterého svět zná pod jménem Siriusmo, se po 4 letech odmlčení vrací na koncertní pódia a přichází rovnou s novou deskou. Album Comic, jehož název, ale i koncept a obal je úzce spojen s autorovými výtvarnými aktivitami, dokazuje, že Siriusmo neztratil nic ze své potrhlosti – opět si pohrává s diskem, technem i hip hopem, kde výsledkem je originální a ulítlý elektronický experiment.

Jak však sám, dalo by se říci věčně nespokojený, autor o své tvorbě říká: „Na každé desce je jedna písnička, která se mi líbí pořád, zbytek je odpad.“ Ovšem hudební scéna o tvorbě berlínského umělce mluví poněkud jinak – Siriusmovu povedenou tvorbu dokládá například kontrakt s věhlasným berlínským nakladatelstvím Monkeytown Records, ale i statisíce zhlédnutí jeho nahrávek na YouTube. Kromě své hudbení tvorby vytvořil Siriusmo také slavné remixy Moderat, Scissor Sisters či Digitalism, spolupracoval také s Jeanem-Michelem Jarrem a podílel se i na posledním albu Mr. Oiza.

Po čtyřleté pauze Siriusmo s novou deskou zahraje i v České republice. Dorazí na festival elektronické hudby Echoes, který představuje nejaktuálnější zahraniční projekty i nadějné české talenty elektronické scény. Siriusmo si v Brně v klubu Fléda zahraje 20. dubna. Jeho show doplní unikátní vizuál od Pfadfinderei, kteří prosluli projekcemi pro Moderat, Modeselektor a Boys Noize.