12 koncertů, které byste v roce 2018 rozhodně neměli minout!

12 koncertů, které byste v roce 2018 rozhodně neměli minout!  

Rok 2017 byl pro hudební fanoušky velmi bohatý. Do České republiky zavítalo mnoho známých zahraničních interpretů, mezi nimiž nechyběli třeba Robbie Williams, Guns N’Roses, Rammstein či hvězdní skladatelé Hans Zimmer a Ennio Morricone. Jaké hudební interprety, které rozhodně stojí za vaši pozornost, přinese rok 2018?

1. Depeche Mode (31. ledna) 

Anglická kapela Depeche Mode je v České republice jako doma. Svou rozsáhlou fanouškovskou základnu sem totiž jezdí navštěvovat pravidelně. A ani tento rok nebude výjimkou. Širé nebe Edenu, který se jim povedlo vyprodat příští rok, vymění za O2 arenu, kam zavítá poslední lednový den.  

2. Dropkick Murphys (1. února) 

Energický celtic punk doveze do české metropole irsko-americká partička Dropkick Murphys. Fanouškům nabídne skladby z poslední nahrávky 11 Short Stories of Pain & Glory, která vyšla na počátku minulého roku. “Jediný způsob, jak přežít, je užít si života a dostat z něj co nejvíc. A o tom je tahle deska,” láká na nové skladby zpěvák kapely Ken Casey.  

3. Rag’n'Bone Man (2. března)  

Premiérově v České republice vystoupí zpěvák s originálním hlasem i vzezřením Rag’n'Bone Man. Během svého Grande Reserve tour navštíví konečně také Prahu, a to 2. března, kdy vystoupí ve Foru Karlín. Fanoušci se tak mohou těšit na hity jako Human či Skin, ale rovněž na další písně z debutového alba, jenž vydal v minulém roce. 

4. Evanescence (17. března) 

Se symfonickým orchestrem se do české metropole v březnu vrátí americká kapela Evanescence, aby společně představili její nové album Synthesis. Kapela, která se vrátila po několikaleté pauze zpět na koncertní pódia, se již minulý rok představila na královéhradeckém festivalu Rock for People, nyní přijíždí potěšit fanoušky samostatným a jedinečným koncertem. Evanescence totiž doposud nikdy se symfonickým orchestrem na turné nevyjeli. 

5. Metallica (2. dubna) 

V dubnu se čeští fanoušci dočkají jedné z největších rockových legend. Do pražské O2 areny dorazí v rámci evropské části svého WorldWired turné totiž světoznámá Metallica. I Praha se tak konečně dočká nejnovějších písní z desky Hardwired… to Self-Destruct, kterou vydala kapela již v roce 2016, v České republice se s ní však ještě nezastavila.  

6. Noel Gallagher (14. dubna) 

Do české metropole se v dubnu chystá také starší z bratrů Gallagherových - Noel. Kytarista legendárních Oasis dorazí spolu se svou kapelou High Flying Birds, aby představil nové album Who Built The Moon?. Těšit se na něj může publikum, které dorazí 14. dubna do Velkého sálu pražské Lucerny. Druhý z bratrů Liam Gallagher zatím český koncert neoznámil. 

7. Imagine Dragons (16. dubna)  

Velké očekávání budí koncert v Česku stále oblíbenější kapely Imagine Dragons. Po triumfu na Colours of Ostrava dokázala pražskou O2 arenu vyprodat doslova během několika vteřin. Americká skupina v čele se zpěvákem Danem Reynoldsem doveze svým fanouškům skladby z poslední desky Evolve

8. 30 Seconds to Mars (19. dubna) 

Americká partička Thirty Seconds To Mars ohlásila na příští rok velké evropské turné, během něhož nevynechá ani Českou republiku, kam se vrátí po dlouhých pěti letech. Partičky kolem Jareda Leta se fanoušci dočkají 19. dubna v pražské Tipsport areně

9. Scorpions (6. června) 

Když legendární německá kapela Scorpions těsně před začátkem zrušila svůj ostravský koncert, který se měl uskutečnit 3. prosince, naštvala tím nejednoho svého fanouška, který byl zrovna na cestě do moravskoslezské metropole. Aby si je co nejdříve udobřila, velmi rychle oznámila náhradní termín. Ten se uskuteční 6. června v ostravské Ostravar Areně

10. Iron Maiden (20. června) 

Poprvé vystoupili hvězdní Iron Maiden v Česku v roce 1993. Od té doby se vrátili ještě několikrát. A heavymetalová kapela nechybí ani v hudebním programu na rok 2018! Železná panna v rámci svého Legacy Of The Beast European Tour 2018 vystoupí 20. června pod širým nebem letňanského letiště. S sebou dovezou předskokany z metalcorové formace Killswitch Engage.

11. Fleet Foxes (2. července)  

To by bylo, aby v našem seznamu chyběl koncert v rytmu indie a folku. Do Prahy totiž během prázdnin zamíří i washingtonská senzace Fleet Foxes i s očekávaným třetím albem Crack-up, jenž spatřilo světlo světa minulý rok. Kapela vystoupí 2. července ve Velkém sále pražské Lucerny.  

12. Shania Twain (6. října)  

Svojí českou premiéru si v roce 2018 “odbude” i kanadská hudebnice Shania Twain. Návštěvníci koncertu, který se odehraje 6. října v pražské O2 areně, se navíc mohou těšit na nové album Now, které jedna z nejprodávanějších country zpěvaček vydala po dlouhých patnácti letech v září minulého roku. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!