Na Rock for People zavítá legendární Sugar Man Rodriguez

Na Rock for People zavítá legendární Sugar Man Rodriguez  

Písničkář Rodriguez, jenž byl znovuobjeven díky oscarovému dokumentu Pátrání po Sugar Manovi, vyprodal v červenci roku 2016 pražské Forum Karlín. Příští rok se do České republiky vrátí. Tentokrát ale vymění metropoli za Hradec Králové, kde vystoupí na festivalu Rock for People.

Slavný folk-rockový zpěvák nepřestává upoutávat pozornost svým pozoruhodným osudem. Sixto Rodriguez pro mě jednoznačně patří do kategorie ‘must see’. Jeho neuvěřitelný životní osud zná díky oscarovému snímku Pátrání po Sugar Manovi celý svět. Zatímco on pracoval ve Státech jako dělník, staly se jeho písně symbolem boje za svobodu pro celou generaci Jihoafričanů,” vysvětluje šéf festivalu Rock for People Michal Thomes. 

Rodriguez se stal součástí hudební scény již v 60. letech, kdy odstartoval svou folkovou dráhu. Jeho alba však neměla ani zdaleka takový úspěch, jak se od nich očekávalo a talentovaný zpěvák tak pomalu upadal v zapomnění. Místo hudebních pódií se objevoval na stavbách a v továrnách jako dělník. Mezitím se ale jeho nahrávky rozšířily do Austrálie, Jižní Afriky a na Nový Zéland. Bez vědomí samotného zpěváka si Jihoafričani jeho písně vzali za své a staly se pro ně symbolem boje za svobodu. 

Jeho popularita začala narůstat do obrovských rozměrů, především po rozšíření nepravdivé zvěsti o jeho smrti. Rodriguez o tom však neměl tušení. Po pádu apartheidu v Jižní Africe se dva fanoušci rozhodli, že svého oblíbence najdou. Jejich pátrání zaznamenal v dokumentárním snímku Pátrání po Sugar Manovi švédský režisér Malik Bendjelloul. Rodriguez díky němu získal neobyčejnou popularitu. O svém umu přijede opět přesvědčit i české fanoušky. Tentokrát vymění vyprodanou halu za stage pod širým nebem. 

Rock for People se uskuteční od 4. do 6. července v hradeckém Festivalparku. Již dříve oznámili organizátoři interprety, jako jsou The Prodigy, Skillet, In This Moment, Sick Puppies či Pop Evil. Sixto Rodriguez se stane vůbec nejstarším umělcem, který kdy na festivalu vystoupil. “Vidět tohoto charismatického umělce naživo, navíc téměř v den jeho šestasedmdesátých narozenin, patří k zážitkům, které si budete pamatovat,” dodává Thomes.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Park 360 nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Park 360

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!