Festival Spectaculare představuje svá první jména. Dorazí Nils Frahm, Max Cooper i Peter Broderick

Festival Spectaculare představuje svá první jména. Dorazí Nils Frahm, Max Cooper i Peter Broderick 

Na žhavá jména současné světové elektronické, ambientní, experimentální jazzové a soudobé hudby láká již pátý ročník Spectaculare festivalu.

Spectaculare festival, který příští rok proběhne od 6. února do 23. dubna, nabízí propojení hudby s nápaditými projekcemi a vizuálním uměním. Známá jsou již první jména, na něž se mohou fanoušci elektronické hudby těšit. Na koho tedy příští rok organizátoři vsázejí? 

Do Prahy se díky festivalu vrátí například legendární berlínský klavírista Nils Frahm, který se své tvorbě kombinuje náladový ambient s komorní vážnou hudbu. “Nils Frahm patří k tomu nejpozoruhodnějšímu, co se aktuálně děje na scéně alternativní hudby,” odůvodňuje výběr jednoho z headlinerů dramaturg festivalu Josef Sedloň, “postupy komorní vážné hudby či minimalismu poslední roky výrazně zasahují do sféry ambientu a experimentální elektroniky a právě Frahm patří k těm nejvýraznějším představitelům.” 

Na festival zavítá 8. února rovněž britský producent techna a elektronické hudby Max Cooper, který vystoupí v pražském klubu Roxy. Dorazí rovněž multiinstrumentalista Peter Broderick. Festival nabídne rovněž showcase mnichovského labelu Ilian Tape, koncert britského jazzového tria Mammal Hands či spojení producenta Lapaluxe, pianisty Carlose Cipa  a umělce Occupanthera

Kompletní program je již nyní ke zhlédnutí na oficiálních stránkách festivalu. Jednotlivé body programu proběhnout na různých pražských místech v průběhu tří kalendářních měsíců. Vstupenky se kupují na každý koncert zvlášť.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!