Arcade Fire se poprvé zastaví v české metropoli. Dovezou s sebou nejnovější album

Arcade Fire se poprvé zastaví v české metropoli. Dovezou s sebou nejnovější album  

Šestičlenná kanadská partička Arcade Fire se příští rok vůbec poprvé představí v České republice. Svojí poslední desku Everything Now přiveze 15. června do pražské O2 arény.

Pátou studiovou desku Everything Now vydala kapela Arcade Fire v červenci tohoto roku. České publikum se tak může těšit kromě osvědčených hitovek jako Reflektor, Ready to Start či Signs of Life rovněž na nové songy. Kromě toho láká kapela na originální a nezapomenutelnou pódiovou show. 

Arcade Fire jsou součástí hudební scény již od roku 2001. V kanadském Montrealu spojili své síly manželé Régine Chassagne a Win Butler, jeho mladší bratr William i Richard Parry a Tim Kingsbury. Ve své hudbě začali kombinovat kromě rocku a popu i styly, jako jsou bossa nova, punk i francouzský šanson. 

Na svém kontě má kapela pět studiových alb. V hlubší známost vstoupila ale již svým debutem Funeral, které získalo i nominaci na cenu Grammy. Úspěšným se stalo i jejich druhé album Neon Bible z roku 2007, třetí nahrávka Suburbs i předposlední Reflektor. Na poslední desce Everything Now se kromě skupiny podílel i Thomas Bangalter z Daft Punk, Steve Mackey z Pulp i Geoff Barrow z Portishead.  

Arcade Fire prodali po celém světě již miliony kopií svých nahrávek a singlů. Jsou rovněž držiteli celé řady nejrůznějších hudebních ocenění, mezi nimiž nechybí ani Grammy či Brit Award. Svůj multi-instrumentální talent dorazí kapela předvést vůbec poprvé i do České republiky. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji v cenovém rozmezí od 990 do 1 490 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!