Různé druhy závislosti bude zkoumat vzdělávací filmový festival AFO 2018

Různé druhy závislosti bude zkoumat vzdělávací filmový festival AFO 2018 

O závislosti na oceánech, internetu nebo alkoholu bude další ročník vzdělávacího filmového festivalu Academia film Olomouc (AFO), který se uskuteční od 24. do 29. dubna 2018 na půdě Univerzity Palackého v Olomouci. Věnovat se bude i sexuálnímu obtěžování, šílenství nebo ženám v disentu.

Závislost je téma, které propojuje celou programovou skladbu AFO 2018. Závislost na civilizačních drogách, jakými jsou ropa, elektřina, technologie, móda, především ale absolutní závislost na oceánech a zároveň paradoxně závislost přežití lidstva a biosféry na nás samotných. Spolu s předními filmaři, vědci a ochranáři budeme zkoumat stav oceánů, jejich budoucnost i možnosti, jak i český suchozemec může s pomocí vědy přispět k jejich záchraně – a tedy k záchraně sebe samého," vysvětlil záměr ředitel festivalu Jakub Ráliš.

Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů opět prolne poznatky z přírodních věd se sférou věd humanitních. Programová sekce Život online zasáhne problematický fenomén online seznamek, Konsent zase upozorní na časté přehlížení sexuálního obtěžování v České republice a celospolečenským kontextem se v rámci naší země bude zabývat i blok věnovaný Alkoholu.

Věda v módě nabídne reflexi dopadu současného módního průmyslu na ekologii Země, Žraloci razantně zboří mýty o krvežíznivém Velkém bílém a hrozbu současných sopečných aktivit dosvědčí sekce Vulkány.

Ženy v disentu představí příběhy žen, které česká veřejnost i přes jejich zásadní roli v protikomunistickém odboji prakticky nezná a vydechnout nenechá ani blok s názvem Dohnání k šílenství o jedincích, kteří nesplňují společenská kritéria tzv. "normálnosti".    

53. Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO) se uskuteční ve dnech 24. – 29. 4. 2018. Univerzita Palackého v Olomouci jej pořádá již od roku 1966. V průběhu let se komorní uzavřená akce proměnila v jeden z největších vzdělávacích eventů v Evropě.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!