Mandrage vydají na začátku roku novou desku. Představí ji na jarním turné

Mandrage vydají na začátku roku novou desku. Představí ji na jarním turné 

V prosinci představila jedna z nejúspěšnějších českých kapel Mandrage singl Motýli, který se stal ochutnávkou z chystané desky. Ta by měla vyjít na začátku roku s názvem Po půlnoci. Fanoušci se mohou kromě nové nahrávky těšit rovněž na jarní turné, na němž skupina nové hity představí živě.

Turné odstartuje kapela 2. února v pražském Foru Karlín. Následovat bude ještě šest další měst - Liberec, Pardubice, Brno, Ostrava, Plzeň a České Budějovice, kde 3. března celou koncertní šňůru ukončí. Brněnští fanoušci projevili o oznámený koncert takový zájem, že byl přidán i druhý termín. Spolu s kapelou Mandrage dorazí také mladý písničkář a busker Jakub Ondra. Vstupenky jsou již nyní k dispozici v internetovém předprodeji sítě Ticketstream

Jarní turné plánují Mandrage na podporu nové studiové nahrávky, která má vyjít 19. ledna. Obsahovat bude dvanáct nových songů, na nichž se hudebně i textově podíleli všichni členové kapely. Mezi nimi nebude chybět ani cover písně Malí sráči od skupiny Zuby Nehty. Mandrage slibují více kytarových a rockových prvků, prostřednictvím nichž se chtějí přiblížit svým počátkům. 

“Deska měla původně vyjít na podzim letošního roku, ale řadu věcí jsme předělávali, čímž jsme ztratili spoustu času,” vysvětluje kytarista kapely Pepa Bolan, “nakonec se nám nepodařilo album dokončit ani za pět minut dvanáct, bude hotové spíš nějakou tu chvíli po dvanácté. Nicméně jsme toho názoru, že je lepší vydat skvělou desku po půlnoci než polotovar před polednem.” Právě s tím koresponduje i symbolický název alba Po půlnoci.  

Z nové desky představila kapela nedávno nový singl Motýli, k němuž vytvořila také videoklip. V něm si zahrála roli divoké holky vymetající bary herečka Berenika Kohoutová. “Zlobivý holky se vždycky hrajou skvěle! Když můžete navíc rozbít pár skleniček, protože je to ‘v roli’, tak to je nejvíc,” říká herečka, “kluci z Mandrage jsou strašně skvělí, vůbec nemachrujou a natáčení s nima bylo moc příjemný. Snad se spojení romantický písničky a punkovýho klipu bude lidem líbit tak, jako mně.” Videoklip můžete zhlédnout zde: 

Mandrage Tour 2018 

  • 02. 02. - Praha /Forum Karlín/ 
  • 08. 02. - Liberec /Dům kultury Liberec/ 
  • 09. 02. - Pardubice /ABC Klub/ 
  • 14. 02. - Brno /Sono Centrum/ 
  • 15. 02. - Brno /Sono Centrum/ 
  • 17. 02. - Ostrava /Dům kultury Akord/ 
  • 02. 03. - Plzeň /Kulturní dům Peklo/ 
  • 03. 03. - České Budějovice /Kulturní dům Vltava/
Foto: Tomáš Gál 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!