Nové Jumanji je povedeným pokračováním známé klasiky, které nešetří akcí ani vtipem

Nové Jumanji je povedeným pokračováním známé klasiky, které nešetří akcí ani vtipem90%

Pamatujete si na Jumanji, deskovou hru, s níž jsme se setkali ve filmu z roku 1995? Hra oživla a proměnila dům těch, kdo měli odvahu hrát, doslova v džungli. Kdo hraje, riskuje svůj vlastní život, a jediný způsob, jak hru opustit, je vyhrát. Hra Jumanji se vyvinula a jde s dobou, a tak se s ní setkáváme znovu, tentokrát ve formě videohry.

Na začátku filmu se setkáváme s velice nesourodou čtveřicí středoškoláků, která se sešla, aby si odbyla svůj trest. Jsou po škole a musí vyklízet místnost, která doposud fungovala jako skladiště a nyní se bude měnit v novou počítačovou učebnu. Samozřejmě, že se hrabou i mimo přidělené hromady časopisů... a tak čirou náhodou narazí právě na Jumanji. Sice jsou to čtyři žáci, co by se spolu za jiných okolností pořádně ani nepozdravili, ale když už spolu musí strávit odpoledne, proč to alespoň nezkusit zábavně.

Jak už je vidět i v traileru, Jumanji je Jumanji, jak ho známe, a tak se naši hrdinové rázem ocitají ve hře. Jelikož se ale jedná o videohru, mají vzhled a vlastnosti těch postav, které si na začátku vybrali. Z chytrého outsidera Spencera (Alex Wolff) se tak stává Doctor Bravestone (Dwayne Johnson), který "vede celou výpravu" a ničeho se nebojí. The Rock si musel natáčení opravdu užívat, zejména když hrál, že své svaly vidí poprvé v životě, že má strach z přírody, na vše alergii a leká se veverek.

Spencerův bývalý nejlepší kámoš Fridge (Ser'Darius Blain) je vysoký a svalnatý sportovec, ve hře se ale rázem mění v Mouse Finbara (Kevin Hart), malého a pomalého zoologa s velkým batohem, který nosí Doctoru Bravestonovi zbraně. Nekamarádská šprtka Martha (Morgan Turner) se ve hře stává Ruby Roundhouse (Karen Gillan), a ze všeho nejvíc ji rozčiluje, že je její tělo v nepraktickém oblečení. Pro hru je však její postava zásadní díky schopnosti bojovat tancem.

V neposlední řadě je v týmu Bethany (Madison Iseman), školní barbie, věčně se přetvařující dokonalá blondýnka, která nedá ani ránu bez mobilu a hlavně sociálních sítí. Ta se ve hře promění v Profesora Shellyho Oberona (Jack Black), obtloustlého génia, který jako jediný umí číst z mapy. Jestli je ještě něco vtipnějšího než The Rock nově objevující své namakané tělo, pak je to právě Jack Black v roli pubertální holky, která objevuje, jaké je to být chlap.

Původní Jumanji je klasika, rodinný film, který viděli snad všichni. Film, se kterým je lepší si nezahrávat, protože k němu má velké množství lidí pozitivní citový vztah. Tvůrci pokračování se však rozhodli zariskovat a vyplatilo se to. Nové Jumanji je nabité akcí a humorem, který téměř nikdy nepřekračuje hranici trapnosti, a o to spíše překvapuje. Postavy - fyzický vzhled a schopnosti a k nim absolutně nepasující povahy středoškoláků, co hru hrají - vás budou bavit, a děj stejně tak. Film je napínavý, obsahuje spoustu zvratů a i vtipných připomínek toho, že se nacházíme uvnitř videohry - včetně cutscén či NPC opakujících ty stejné věty pořád dokola.

Chcete-li si vyčistit hlavu od předvánočního stresu a na 2 hodinky vypnout a jen se bavit, je pro vás Jumanji správnou volbou. Jestli nevíte, na co vzít mezi svátky rodinu, Jumanji je to pravé i pro vás. Celkově to je film, který pobaví snad všechny (vyjma náruživých zastánců originálu z devadesátek), a rozhodně ho doporučujeme vidět v kině.

Názor informuji.cz: 90%

Kdy a kde dávají film: Jumanji: Vítejte v džungli!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!