Benefiční promítání filmu pro Klub CF

Benefiční promítání filmu pro Klub CF 

Evropský den pro Cystickou fibrózu se slavil v pražském Aventinu

Evropský den pro CF - benefiční promítání filmu Mě přinesl čáp a poděkování partnerům Klubu CF

Po celé Evropě se 21. listopad slaví jako Evropský den pro cystickou fibrózu.  Klub nemocných CF k této události pořádá každý rok akci pro veřejnost.

V letošním roce se Evropský den CF nesl v duchu slavnostního večera, který se konal v pondělí 22. listopadu v pražském Paláci Aventin. První část programu patřila benefičnímu promítání filmu „Mě přinesl Čáp.“ V hlavní roli s autistickou dívkou s cystickou fibrózou.

„Mě přinesl čáp“ je nový celovečerní film, který se začal natáčet v srpnu 2009 a poslední klapka právě loni 13. prosince. Svou premiéru si film užil na jaře roku letošního.

Děj hrané části filmu se týká tří prostředí, tří společností lidí.
Amatérský divadelní kroužek nacvičuje novou hru. Jedním z herců je Emilka, sestra autistické holčičky Viktroky, která s Emilkou ráda divadlo navštěvuje. Tom, který v divadle sbírá fotografický materiál na svou ročníkovou práci, je naprosto unešený Viktorčiným výtvarným nadáním. Film vytvořilo nezávislé studentské filmové seskupení (NSFS). Více informací o filmu naleznete na stránkách http://meprineslcap.yfilm.cz/.

Slavnostní atmosféru v závěru večera umocnilo milé poděkování partnerům Klubu CF. Děkovalo se všem, kdo pomáhají pomáhat a nejsou lhostejní k problémům druhých. Dárečky v podobě hezkých obrázků si všichni ocenění převzali z rukou ředitelky Klubu Lenky Eislerové.

Od 5. do 22. listopadu probíhala v Praze v Galerii Myslbek Prodejní výstava obrázků, které namalovaly děti nemocné cystickou fibrózou. Všichni, kdo se v Galerii zastavili, mohli přispívat do sbírkové pokladničky, kupovat obrázky a seznámit se s nevyléčitelnou geneticky podmíněnou nemocí.Obrázky jistě udělají radost dvojnásobnou, potěší jejich majitele a přispějí na konto slaným dětem.

více foto z akce v Paláci Aventin na: www.cfklub.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!