Klasické i nové vánoční pohádky, které by vám neměly uniknout v televizním programu

Klasické i nové vánoční pohádky, které by vám neměly uniknout v televizním programu 

Vánoce se kvapem blíží a co by to bylo za svátky, kdybychom nemohli koukat na pohádky? Čekají nás staré dobré klasiky, co nikdy neomrzí, ale i novinky, které ještě nespatřily světlo světa. Podívejte se na naše tipy, ať vám nic neunikne!

Anděl Páně už zase zachraňuje svět

Tyto dvě andělsko-čertovské pohádky patří mezi hlavní taháky Vánoc! Popletený anděl Petronel - v podání skvělého Ivana Trojana - zkazí, co se dá. Proto je poslán samotným Bohem na Zemi, kde mu kupodivu pomáhá věčný pokušitel čert Uriáš.

Jak se po počátečních zmatcích povede nadpozemskému "komandu" napravit to, co předtím Petronel zpackal, se můžete přesvědčit v prvním díle Anděla Páně. Ten poběží na ČT1 23. prosince 2020 ve 20:10. Televizní pokračování pohádky Anděla Páně 2, se pak dočkáte v neděli 27. prosince 2020 ve 20:10. Režisér Jiří Strach dokázal z obou filmů vytvořit nezapomenutelnou vánoční klasiku.

Lotrando a Zubejda: Loupežnická story, která neomrzí!

V hlavní vánoční den se v televizi opět dočkáte Jiřího Stracha, tentokrát v roli loupežnického synka, který kvůli slušnému klášternímu vychování nechce nikoho okrádat. Společně s dřevorubcem Drncem (Pavel Zedníček) se vydají do daleké Solimánie, kde musí zachránit princeznu Zubejdu (Barbora Seidlová).

Za stylem svérázně-muzikálové pohádky je poznat rukopis scénáristy Zdeňka Svěráka, který snad ani nedokáže „šlápnout vedle“. Hravý rodinný snímek nadchne i většinu dospělých, kteří pohádky jinak vidět nemusí. Bude se vysílat 24. prosince, ale pozor, již od 07:35 na ČT1. Pohádka tak odmění pouze ranní ptáčata.

NOVINKA: O vánoční hvězdě

Cože? Klasika je už okoukaná a chce to něco nového? Kdo by to byl čekal, že i v podivném roce 2020 stihne vzniknout zcela nový pohádkový příběh - ale je to tak! O vánoční hvězdě zavede diváky do zasněžených Tater i na krásné zámky. Vojta Kotek se zamiluje do krásné princezny Leonie Brill, ovšem sám si to nechce přiznat.

A tak jim musí někdo pomoci zhůry  - shodou okolností totiž na zem padla hvězda Denička v podání Terezy Ramba, kterou srazila žárlivá Proxima (Aňa Geislerová), aby mohla mít sama pro sebe zářivého Siria (Ondřeje Sokola).

Doslova hvězdné obsazení bude usilovat o lásku v nebi i na zemi, buďte toho součástí! Premiéra proběhne 24. prosince v 19:00 na ČT1.

NOVINKA: O léčivé vodě

Další očekávaná pohádková novinka zavítá na ČT1 na Štěpána ve 20:05. Paní vod a pramenů v podání éterické Lindy Rybové nabídne králi Juraji (Marián Mitaš) léčivou vodu, aby zachránil svou těžce nemocnou dceru Hanku v podání Dariji Pavlovičové. Paní vod varovala, že kdo se pokusí využít vodu k vlastnímu obohacení, pramen zázraku vyschne.

Co se tedy nestane? Králův bratr Filip si přivede Henrietu (Zuzana Kanócz), která po moci i bohatství touží a chytne se své příležitosti! Ale nebojte, je tu ještě mladý jinoch Jakub (Jakub Spišák), který může celý sváteční večer zachránit!

Tři bratři: Písničkový mix známých pohádek

Večer, kdy se budou rozdávat dárky, dostanete jeden i na Nově ve 20:15. Půjde o další Svěrákův scénáristický počin. Film, režírovaný jeho talentovaným synem Janem Svěrákem, je spojením tří notoricky známých příběhů v jednom balení. Kromě Šípkové Růženky dojde i na Karkulku a Dvanáct měsíčků. Přesto snímek rozhodně nenudí!

Pohádkový muzikál se skvělými herci, vtipnými gagy, zajímavými triky a mnoha písničkami od Jaroslava Uhlíře se již stal slavným. I když se nelíbí asi každému, neměli byste si ho nechat ujít. Minimálně kvůli skvělému Jiřímu Lábusovi v roli zlé čarodějnice.

Sedmero krkavců: Co dělat, když vám ulítne rodina?

Tentokrát na Primě, a to 27. prosince od 12:40, si nenechte ujít česko-slovenskou pohádku od režisérky Alice Nellis. Sedmero krkavců patří mezi to nejlepší, co u nás v poslední době v tomto žánru vzniklo. Odvážná dívka Bohdanka (hraje ji Martha Issová), musí zachránit své bratry, kteří se kdysi kvůli prokletí proměnili v krkavce.

Že to nebude mít zrovna snadné, lze tušit. Snadné to však neměli ani tvůrci této poněkud hororově laděné předlohy od Boženy Němcové. Přesto se jim vše povedlo téměř na jedničku. Film, dokončený roku 2015, se již zařadil mezi novodobé kultovní bijáky!

Na co jsme (ne)zapomněli, aneb všude samé princezny?

Výčet zajímavých a oblíbených pohádek, které můžete vidět v TV, tím samozřejmě nekončí. Nesmíme zapomenout na pohádku, bez které by Vánoce rozhodně přišly o velkou část svého kouzla - totiž Tři oříšky pro Popelku. Co se v oříškách ukrývá můžete zjistit na ČT 1 na Štědrý večer ve 20:30 anebo na Štěpána 15:50.

Další klasiku si nenechte ujít na Primě 25. prosince v 15:10 - tam na vás bude čekat Pyšná princezna. A pokud pýchu nemůžete vystát, obraťte se raději na Šíleně smutnou princeznu, anebo Princeznu se zlatou hvězdou na čele.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!