Komiks a převratné 20. století jsou stěžejními tématy příštího Světa knihy

Komiks a převratné 20. století jsou stěžejními tématy příštího Světa knihy 

Další ročník knižního festivalu Svět knihy se uskuteční od 10. do 13. května 2018 na holešovickém Výstavišti v Praze. Tentokrát se zaměří na komiksovou tvorbu domácích i zahraničních autorů a na reflexi 20. století v podobě diskuzí a prezentací spisovatelů. Vybranou zemí roku 2018 bude na festivalu tentokrát Izrael.

Festival se v nadcházejícím ročníku bude věnovat komiksu v nejrůznějších podobách od mainstreamu po jeho artové formy. „Festival připravuje komiksovou zónu s prodejní přehlídkou desítek domácích i zahraničních tvůrců,“ řekl ředitel festivalu Radovan Auer.

Na programu bude také řada diskuzí, během kterých autoři a myslitelé nejen z České republiky přiblíží Převratné 20. století, druhé hlavní téma akce. „V příštím roce si budeme připomínat sto let od vzniku republiky a také výročí tzv. osmičkových roků, které významně ovlivnily naši historii. V rámci Světa knihy jsme se rozhodli dané téma rozšířit a pokusit se o celkovou reflexi dvacátého století, které bylo převratným nejen v historii střední Evropy,“ dodal Auer.

Svět knihy každoročně více představuje jednu vybranou zemi. Čestným hostem ročníku 2018 je Izrael. „Velmi symbolické je, že se naše spolupráce uskuteční právě v roce, kdy Česká republika oslaví 100 let od vzniku samostatného státu a Stát Izrael 70 let své existence,“ poznamenal izraelský velvyslanec Daniel Meron. Kromě silné delegace izraelských autorů mají organizátoři potvrzenou i řadu zajímavých osobností k oběma tématům.

Foto: archiv festivalu Svět knihy

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!