Colours hlásí další interprety: London Grammar, Jóhann Jóhannsson i Jon Hopkins

Colours hlásí další interprety: London Grammar, Jóhann Jóhannsson i Jon Hopkins 

Na další ročník festivalu Colours of Ostrava dorazí jedna z nejúspěšnějších současných britských skupin London Grammar, která zde představí svou letošní desku. Se smyčcovým kvartetem vystoupí islandský hudebník a skladatel soundtracku k filmu Zmizení či Příchozí Jóhann Jóhannsson. Fanoušci elektronické hudby si přijdou na své na koncertu britského producenta Jona Hopkinse.

Britské trio London Grammar se proslavilo zasněnými melodiemi a andělským hlasem zpěvačky Hannah Reid. V Ostravě představí své v pořadí druhé album. „Toho prvního If You Wait z roku 2013 se prodalo přes dva milióny kopií, formace získala ocenění Ivor Novello Awards a AIM Awards i nominaci na Brit Awards,” uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Jejich hudba zůstává v podobném duchu jako na debutujícím albu. Kytarista Dan s klávesákem a bubeníkem Dominicem jsou stále architekti melancholického soundu, který si nepotrpí na rytmické poryvy a vytváří ideální prostor pro hlas Hannah, držící se nadále role hlavní textařky. „První album bylo mnohem více o vztazích – to druhé také, ale jiným způsobem. Je to spíše o vztahu, které máte sami se sebou, než o vztahu k někomu jinému. Vztah, který jsme měli my tři během turné, je také hodně o smyslu života obecně,“ doplnila zpěvačka.

Další z avizovaných interpretů, Jóhann Jóhannsson z Islandu, je držitelem Zlatého glóbu i nominací na Oscara, Grammy a BAFTA. „Jeho hudba k filmům Zmizení, Teorie všeho, Příchozí nebo Sicario: nájemný vrah ho zařadila mezi nejpozoruhodnějších skladatele současnosti,” nechala se slyšet Zlata Holušová.

Žánr elektronické hudby v programu festivalu nově posílí Jon Hopkins, jenž se proslavil spoluprací s Brianem Enem a Coldplay na jejich desce Viva la Vida or Death and All His Friends. Další potrvrzená jména zahrnují interprety, jakými jsou George Ezra, Ziggy Marley, Aurora, Cigarettes After Sex nebo Slaves.

Příští ročník festivalu Colours of Ostrava se uskuteční od 18. do 21. července 2018 opět v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic.

Foto: Britské trio London Grammar. Zdroj: archiv Colours of Ostrava

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: Skladatel Jóhann Jóhannsson z Islandu. Zdroj: archiv Colours of OstravaFoto: Producent Jon Hopkins. Zdroj: archiv Colours of Ostrava
 

Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!